Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2024-03-18
Förlag
Sanoma Utbildning
Dimensioner
247 x 177 x 18 mm
Vikt
653 g
SAB
Fc
ISBN
9789152362464

Svenska impulser 3 upplaga 2

Häftad,  Svenska, 2024-03-18
697
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nya Svenska impulser 3 är en grundlig bearbetning av den tidigare upplagan. Med ett genomtänkt, engagerande innehåll och en tydlig progression skapar den rätt förutsättningar för eleverna, samtidigt som de utmanas i sin kunskapsutveckling och får en god grund för fortsatta studier.

Boken består av fyra gedigna block:

Blocket Retorik i teori och praktik utvecklar elevernas förmåga i att hålla förberedda och strukturerade samtal, tala inför grupp och göra retorikanalyser. Här finns flera nya exempeltal och bland annat ett utökat avsnitt om retorikanalys.

Blocket Mot ett formellt skrivande utvecklar elevernas förmåga i att läsa och skriva texter av vetenskaplig karaktär. De får också fördjupade kunskaper i informationssökning och kritisk granskning av källor. Här finns ett helt nytt temakapitel om att skriva pm, Litteratur och motstånd, som tränar eleverna inför det nationella provet.

Blocket Nycklar till litteraturen fördjupar elevernas kunskaper om skönlitteratur och utvecklar deras förmåga att läsa och analysera litteratur i olika genrer. Här får eleverna möta skönlitteratur i olika genrer och från olika tider, och öva sig i att göra litterära analyser. Här finns många helt nya texter att arbeta med: utdrag ur noveller och romaner, poesi och drama.

Det sista blocket, Svenskan i ständig förändring, handlar om var människans språk kommer ifrån och hur språken är släkt med varandra. Det handlar också om svenska språkets historia och vad som gör att språk hela tiden förändras. Blocket innehåller många nya textutdrag som med fördel kan läsas och användas som underlag för att diskutera språkförändringar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska impulser 3 upplaga 2
  2. +
  3. I Lilleputtarnas land

De som köpt den här boken har ofta också köpt I Lilleputtarnas land av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 836 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna