Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Sveriges kyrkohistoria (del 8)
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2005-01-01
Upplaga
1
Förlag
Verbum
Medarbetare
Brohed, Ingmar (red.) / Wernolf, Inga (red.)
Dimensioner
175 x 250 x 30 mm
Vikt
1080 g
SAB
Cj-c.5
ISBN
9789152624630
Sveriges kyrkohistoria. 8, Religionsfrihetens och ekumenikens tid (häftad)

Sveriges kyrkohistoria. 8, Religionsfrihetens och ekumenikens tid

Häftad Svenska, 2005-01-01
579
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Band 8, Religionsfrihetens och ekumenikens tid.

1900-talet innebar en total omvandling av Svenska kyrkan - från en strikt reglerad bundenhet till staten till en fri kyrka vid millennieskiftet. Medlemsantalet sjunker, invandrarkyrkor etableras, ekumeniskt samarbete kommer till stånd på såväl riks- som lokalnivå.

Om serien:
Sveriges kyrkohistoria är ett tvärvetenskapligt verk. Varje band är skrivet av ledande experter på respektive tidsperiod. Framställningen kompletteras med ett antal fördjupningsartiklar, skrivna av specialister inom några utvalda ämnen. Huvudredaktör för hela verket är docent Lennart Tegborg, Svenska kyrkans forskningsråd.

Sveriges kyrkohistoria
- 1200 år av svensk kultur, samhälle och religion
Från vikingarnas angrepp mot engelska kloster på 800-talet, till vår tids religionsfrihet - den svenska kyrkohistorien är en del av det svenska samhällets historia. Genom tolvhundra år finns ett mönster av ömsesidig påverkan mellan kyrkoliv, kulturliv och samhällsliv. I Sveriges kyrkohistoria skildras kyrkans utveckling som organisation och förhållandet mellan samhällsförändring och kyrkopolitik. Vi får möta mängder av människor: kvinnor och män, präster och lekfolk. De har alla påverkats av sin tids andliga klimat - och själva påverkat och förändrat det.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sveriges kyrkohistoria. 8, Religionsfrihetens och ekumenikens tid
  2. +
  3. Ekumenik på katolsk grund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ekumenik på katolsk grund av Markus Hagberg (häftad).

Köp båda 2 för 718 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingmar Brohed

  • Kyrkobyggnad och kyrkorum

    Jan Von Bonsdorff, Ingmar Brohed, Anders Jarlert

    I denna volym presenteras fem kortföreläsningar från seminariet Kyrkobyggnad och kyrkorum - forskningsfrågor som hölls på Kungl. Vitterhetsakademien i Stockholm (2012) på initiativ av Sockenkyrkonätverket och arrangerat av volymens redaktörer. Sem...

Övrig information

1900-talet innebär en total omvandling av Svenska kyrkan - från en strikt reglerad bundenhet till staten till en fri kyrka vid millennieskiftet. De äldre frikyrkosamfunden får en fast organisation samtidigt som medlemsantalet sjunker. En rad invandrarkyrkor etableras i Sverige och tillför den kristna kyrkofamiljen nya traditioner. Ekumeniskt samarbete etableras på såväl riks- som lokalnivå. Steg för steg ökar religionsfriheten för medborgarna, och vid seklets slut har den religiösa kartan i Sverige helt förändrats.