När gamla föräldrar dör : den undervärderade sorgen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
107
Utgivningsdatum
2005-05-01
Upplaga
1
Förlag
Verbum
Översättare
Inga Wernolf
Originalspråk
Norska
Originaltitel
Den undervurderte sorgen
Dimensioner
195 x 150 x 10 mm
Vikt
140 g
SAB
Dokc
ISBN
9789152630228
När gamla föräldrar dör : den undervärderade sorgen (häftad)

När gamla föräldrar dör : den undervärderade sorgen

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2005-05-01

Slutsåld

Vi är alla medvetna om att en gammal människa måste dö, men det är vanligt att vi undervärderar den sorg och saknad som väcks när döden slutligen kommer. Många upplever att omgivningen inte alltid förstår vad man går igenom. Att dö i hög ålder är ju fullt "naturligt".
Boken När gamla föräldrar dör: den undervärderade sorgen kan ge hjälp, tröst och stöd i sorgearbetet.
Den vänder sig till den som mist en förälder, men också till dem som i sitt arbete stöder anhöriga under tiden före och efter dödsfallet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Det är vanligt att man som vuxen mister sina föräldrar. Ofta undervärderar vi som vuxna de känslor som kommer fram i denna situation och får svårt att hantera dem. Många upplever också att omgivningen inte alltid förstår vad man går igenom. Vi kan lära oss mycket genom att delta i andras sorg, men det är ändå något helt annat den dag det gäller vår egen mor och far. När gamla föräldrar dör riktar sig till alla som har åldrande föräldrar att ta hand om på olika sätt. Boken ger hjälp, tröst och uppmuntran, men också stöd i sorgearbetet kring en förälder som sakta lämnar oss.

Den norske författaren Steinar Ekvik har lång erfarenhet som församlings- och sjukhuspräst och har skrivit flera böcker om sorg.