Van Goghs rum : människans mognad (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2005-06-01
Förlag
Verbum
Illustratör/Fotograf
Majsan Sundell
Illustrationer
ill.
Dimensioner
210 x 134 x 18 mm
Vikt
320 g
Antal komponenter
1
SAB
Cia
ISBN
9789152630556
Van Goghs rum : människans mognad (häftad)

Van Goghs rum : människans mognad

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2005-06-01

Slutsåld

Van Goghs rum vänder sig till alla som önskar göra en resa i mänsklig mognad i sällskap med en vis och insiktsfull vandrare. Martin Lönnebo tar med oss på en resa som börjar i konstnären Vincent van Goghs lilla rum i den franska byn Auvers.
Lönnebo tar med sina läsare på en livets resa. Vid varje vägskäl står en skylt med pilar i två motsatta riktningar. Där står också målaren van Goghs arbetsstol, att sätta sig på och träffa ett val i ett antal grundläggande frågor. Vid varje vägskylt fördjupas frågan med hjälp av tänkare från alla tider. Att fråga Vem är jag? är början till svaret på allt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Van Goghs rum : människans mognad. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Martin Lönnebos testamente
    blj, 2 maj 2008

    Van Goghs rum upplever jag som en rik andlig vägledning grundad på ett långt livs erfarenhet och visdom. Lönnebo är en mycket beläst man, och han har en stor förmåga att med olika intressanta historiska personligheter ge liv och nya vinklingar åt framställningen. En bok som man kan läsa under en längre tid, en liten bit i taget, som mat för själen!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Van Goghs rum : människans mognad

Övrig information

Martin Lönnebo tar oss på en resa som startar i konstnären van Goghs lilla rum i Auvers. För Lönnebo är uthyrningsrummet ett existensens rum. Det har en förmåga att vidga sig och ändå förbli. Rummets väggar viker och upplöses i Guds oändlighet. Det yttre rummet vidgas till att bli det nordiska landskapet, fullt med beröringar av det inre.

För att hjälpa vandraren på resan fi nns vid varje vägskäl sju tecken: Stolen, Vägvisaren, Orienteringstavlan, Slöjan, Radbandet, Ikonen och Frågan. Att fråga Vem är jag? är första steget på vägen till mänsklig mognad.

Van Goghs rum är skriven av en erfaren vandrare som vet hur det är att gå vilse.