Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2006-03-01
Upplaga
1
Förlag
Verbum
Medarbetare
Eklund, Lena (form)
Dimensioner
190 x 142 x 13 mm
Vikt
260 g
SAB
Vla
ISBN
9789152630679
I berättelsen finns jag : livsberättelse och livsåskådning vid demens (häftad)

I berättelsen finns jag : livsberättelse och livsåskådning vid demens

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2006-03-01

Slutsåld

I berättelsen finns jag är en praktisk handbok som beskriver tre metoder för att möta personer med demens. Reminicens- och validations-metoderna ger redskap; livsberättelsen ger innehåll och mening. För att kunna möta människor med demens behövs ett inkännande och en vilja att förstå och respektera varje människas livsberättelse. Vilka bitar som finns kvar av minnets mosaik beror till sist på omvärlden. Det förutsätter en intresserad, respektfylld syn på en annan människas livsåskådning - även om man själv inte delar den.

Att värna om en persons identitet när hennes egen förmåga sviktar, är ett stort ansvar för anhöriga, omsorgspersonal likväl som för församlingsmedarbetare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I berättelsen finns jag : livsberättelse och livsåskådning vid demens. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jag såg denna bok i hyllan utanför sjukhuskyrkan på...
    Ekkehard Lorenz, 24 juni 2013

    Jag såg denna bok i hyllan utanför sjukhuskyrkan på sjukhuset där jag arbetar. Började bläddra och insåg att jag måste köpa den. Vem av oss har inte undrat hur de sista åren i ens liv, eller vår närståendes, kommer att bli?

    Boken är enkelt och vackert skriven, med kunskaper och förhållningssätt tydligt förmedlade och illustrerade med citat och berättelser man minns länge. Den beskriver vad som händer med personens identitet och kommunikationsförmåga, och vad omgivningen rent konkret ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Övrig information

När en människas förmåga att värna om sin identitet sviktar, blir det ett ansvar för närstående, omsorgspersonal samt diakoner och präster. I berättelsen finns jag är en praktiska handbok som beskriver tre metoder, som alla syftar till att möjliggöra kommunikation. Vilka bitar som finns kvar av minnets mosaik beror till sist på omvärlden. Det förutsätter att någon har lyssnat till berättelserna medan de ännu kunde berättas, och nu med hjälp av vald metod kan återföras.