Förundran : tankar om vår stund på jorden (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
137
Utgivningsdatum
2006-11-01
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Förundran : tankar om vår stund på jorden
Medarbetare
Hagman, Tore (foto)
Dimensioner
195 x 159 x 17 mm
Vikt
340 g
SAB
Ue,Ceaa
ISBN
9789152631096
Förundran : tankar om vår stund på jorden (kartonnage)

Förundran : tankar om vår stund på jorden

Kartonnage Svenska, 2006-11-01

Slutsåld

Naturen har blivit en "gratis-losec" för de stressade, ett nästan heligt rum för dem som söker stillhet, sammanhang och förnyad livskänsla.

Stefan Edman vill öppna våra sinnen och få oss att stanna upp och häpna. Över skönheten och det skenbart enkla i vardagen runt omkring oss. Men också över att vårt "människovänliga" universum och vi själva tycks balansera på osannolikt finjusterade decimaler i naturlagarna. Finns det trots allt Någon bakom scenen, bakom Big Bang och evolutionens slumpskott?

Med inspiration från modern naturvetenskap, poesi och jordnära andliga texter från förr och nu mediterar han vid havsstranden och den åldriga eken, på blåklockans äng och under vinternattens stjärnhimmel. Här finns också små "andrum" i text och bild, som täcker in hela solvarvet av årstider.

Det här är en bok om det vi skulle behöva mer av i vår hektiska och lite ytliga tid. Förundran - som kan mogna till förnöjsamhet, förändring och förtröstan.

STEFAN EDMAN är biolog och en av Sveriges främsta naturskildrare. Han är flitig föreläsare och krönikör i bland annat miljö- och klimatfrågor, och har skrivit drygt tjugo böcker, till exempel Jordens sång, Vårt hem i universum, Jorden har feber och Västerut.

Fotografen Tore Hagman medverkar med bilder som ger ytterligare en dimension åt bokens texter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna