Att levandegöra döden : en antologi (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2007-05-01
Förlag
Verbum
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
Dokc
ISBN
9789152631218
Att levandegöra döden : en antologi (häftad)

Att levandegöra döden : en antologi

Häftad Svenska, 2007-05-01

Slutsåld

Att levandegöra döden handlar om sorgbearbetning, lidande och död ur en rad olika synvinklar: psykologiska, filosofiska, religiösa, medicinska, existentiella och mänskliga.

Vi får möta tretton författare med olika erfarenheter och olika former av livsvisdom. Psykoterapeuten Elisabet Cleve talar om behandling av barn som förlorat en förälder. Johan Wretman redogör för experiment om nära-döden-upplevelser. En biskop, en imam och en överrabbin beskriver - från respektive religionsuppfattning - hur man bearbetar det oundvikliga genom berättelser och ritualer. Yvonne Marcus Meyer skildrar personligt sitt sökande runt reinkarnationsbegreppet, med anledning av exmakens bortgång. Martin Jonssons gripande sorgestycke handlar om en familj som upplöses när mamman dör i cancer. Och Kjell Kallenberg diskuterar livsåskådningens betydelse.

Denna antologi kan med fördel användas på utbildningar och för vårdpersonal, läkare, sjuksköterskor präster och diakoner som på olika sätt konfronteras med död och mänsklig sorg.

Ingvar von Malmborg är journalist, författare, opinionsbildare och kulturpolitiker. Han har som journalist medverkat i de flesta stora nordiska dagstidningar och en lång rad tidskrifter.

Thomas Silfving är psykoterapeut, författare, handledare och föredragshållare. Han har arbetat som privatpraktiserande psykoterapeut och som skolpsykolog, i vuxenpsykiatrin och i kriminalvården. Han har skrivit böcker i psykologi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna