Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2008-03-01
Förlag
Cordia
Dimensioner
195 x 135 x 25 mm
Vikt
380 g
SAB
Uh
ISBN
9789152631935
Jordens och själens överlevnad : en brevväxling från 2018 (inbunden)

Jordens och själens överlevnad : en brevväxling från 2018

Inbunden Svenska, 2008-03-01

Slutsåld

Vartenda barn vet att Moder Jord svettas i feber. Tror du vi kan bota henne? Så avslutar Stefan Edman sitt första brev till Martin Lönnebo i denna science-fictionbrevväxling skriven med fokus tio år framåt i tiden - år 2018. Med utgångspunkt från de vetenskapliga fakta och prognoser som finns till hands skriver Stefan Edman och Martin Lönnebo till varandra om sådant de hoppas på och sådant som förskräcker.
Här blandas fantasi med fakta och biologi med teologi. Allt kretsande kring frågan: Hur skapar vi en hållbar utveckling för både jordens och själens landskap. Men mitt under brevväxlingen inträffar det som många varnat för - en naturkatastrof av gigantiska dimensioner som tycks slå allt i spillror?

Vi har vant oss vid den moderna orealistiska visionen om ändlös materiell utveckling som ska skänka världen fullkomlig lycka. En dröm som snabbt är på väg att bli den stora mardrömmen. Den bästa kulturen världen har skådat kan bli den värsta. Men det finns andra, bättre drömmar. Om dem handlar den här boken.
Stefan Edman och Martin Lönnebo i förordet

Stefan Edman är biolog och författare och en av Sveriges främsta naturskildrare. Han är en flitig föreläsare och krönikör ibland annat miljö- och klimatfrågor, och har skrivit ett tjugotal böcker.

Martin Lönnebo är biskop emeritus i Linköpings stift och upphovsman till Frälsarkransen och ett flertal böcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna