Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2017-01-23
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Kyrka i mission : Att gestalta kristen tro i en efterkristen tid
Dimensioner
210 x 150 x 12 mm
Vikt
288 g
SAB
Cm.07
ISBN
9789152633021
Kyrka i mission : att gestalta kristen tro i en efterkristen tid (häftad)

Kyrka i mission : att gestalta kristen tro i en efterkristen tid

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-01-23
289
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kyrkan är sänd att i varje tid på nytt gestalta evangeliet om Jesus Kristus i världen.  Hur kan vi på ett trovärdigt sätt ta oss an den uppgiften i en efterkristen tid? Vad krävs av oss som vill vara kyrka idag? Som samtalspartner i boken Kyrka i mission  har prästen och teologen Jan Eckerdal det brittiska missionsnätverket "Fresh Expressions", som växt fram i kölvattnet efter den anglikanska rapporten "Mission-shaped Church" och som en del svenska sammanhang hämtar inspiration från.

När nya arbetssätt växer fram behöver också den teologiska reflektionen förnyas. Den här boken tar ett halvt steg tillbaka för att teologiskt och pastoralt reflektera över metoder som håller på att växa fram. Som utgångspunkt står den enkla fråga som varje kyrka som vill ta sin mission i världen på allvar kontinuerligt måste ställa sig: Vad gör vi nu?

"Det är så denna bok fungerar bäst, som en språngbräda för arbetslag och enskilda personer som vill ta kallelsen till mission på allvar men som inte vet var de ska börja. Börja då gärna här och låt sedan reflektionen och sökandet fortsätta." Anna Torbrand, Svenskt Gudstjänstliv Årgång 93/2018.

"Eckerdals bok tror jag kan fungera bra som underlag för samtal och studier i församlingar, i medarbetarlag, i kontraktssammanhang. I vilket fall är hans ärende, att kyrkan blir en kyrka i mission, brännande aktuellt." Kjell Petersson, Svensk pastoraltidsskrift nr 1, 2018.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kyrka i mission : att gestalta kristen tro i en efterkristen tid
  2. +
  3. Sju steg i kristen tro

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sju steg i kristen tro av Jonas Lindberg (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Eckerdal