Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2016-09-09
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Barnets mänskliga rättigheter i kyrkan
Dimensioner
215 x 169 x 13 mm
Vikt
444 g
SAB
Ckc
ISBN
9789152636145
Barnets mänskliga rättigheter i kyrkan (häftad)

Barnets mänskliga rättigheter i kyrkan

Häftad,  Svenska, 2016-09-09

Slutsåld

Barnets mänskliga rättigheter i kyrkan är en bok för alla vuxna som träffar och arbetar med barn och barnfamiljer i församlingslivet och i andra sammanhang.

Hur har barnen det i vår kyrka? Välkommen till Ängarö församling, en fiktiv plats där vardagen med många människor i olika åldrar möter innehållet i FN:s konvention om barnets rättigheter.I alla situationer där vi vuxna har ansvar för barn har vi också ansvaret för att konventionens ord blir verklighet: barnets bästa, barnets rätt att göra sig hört, barnets rätt till religionsfrihet... Vad betyder det för de vuxna i Ängarö, och vad får det för konsekvenser för barnen och hela församlingen?
 
Lars H Gustafsson levandegör det ständiga arbetet med barnets rättigheter och berättar om olika sätt att göra en barnkonsekvensanalys. Han samtalar med Karin Rubenson, Mikael Mogren och Josefin G Andersson om barnet och kyrkan och utforskar också den formulering som många i Svenska kyrkan har tagit fasta på: barnets rätt till andlig utveckling.
 
Lars H Gustafsson är barnläkare och författare. Bland hans tidigare böcker finns Leka för livet, Förskolebarnets mänskliga rättigheter, Leva med barn, Möta barn på flykt och Relationsrevolutionen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars H Gustafsson