Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Livsfrågor
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2018-11-19
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Natt och dag : ord för årets alla dagar
Dimensioner
200 x 155 x 30 mm
Vikt
501 g
SAB
Ci
ISBN
9789152636220
Natt och dag : ord för årets alla dagar (inbunden)

Natt och dag : ord för årets alla dagar

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-11-19
393

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Natt och dag : ord för årets alla dagar Kan levereras innan julafton
Natt och dag - Ord för årets alla dagar är en bok för daglig reflektion och andakt under ett helt år.

Ylva Eggehorn har i mer än 50 år i berört människor med sitt språk. I Natt och dag har hon samlat texter från olika tider och sammanhang tillsammans med ett antal nyskrivna. Kalenderår och kyrkoår, årstidsväxlingar, livets skiften och koltrastsång är några av de trådar som löper genom de 366 texterna. En blandad skatt från bön och lyrik till reflektioner och skönlitterära texter.

Servitriserna i bakgrunden som dukar upp lunch medan jag talar, de har vita blusar. Och jag ser hur de rör sig allt långsammare, hur de försöker dämpa ljuden av porslin och bestick, hur de stannar upp till sist, som allvarsamma konfirmander. Vem rör vid oss alla? Vad är det för viskning som når oss, fast oddsen är så totalt emot oss?
En av servitriserna omfamnar mig efteråt. Jag tror inte på Gud, säger hon. Men du har ett språk som liksom lägger en bro över erfarenhetsdjupen. Så att vi kan gå över dem tillsammans.


PRESS:

"Mycket intressanta är funderingarna kring det försvunna ansiktet, Guds behov av oss och trädens betydelse. Dikter skrivna eller översatta av författaren samspelar med hennes reflekterande, meditativa och alluderande prosa...Som en tråd genom året går årstiderna och de kyrkliga helgerna. Natt och dag är en bra bok för egen reflektion och fördjupande samtal." Birgitta Carlquist, BTJ-häftet nr 2, 2019

"Texterna i Natt och Dag ger oss uppbyggelse för årets alla dagar, och kan man tillägga, nätter om så behövs. Att få bläddra förbi dagens datum och gå tillbaka i tiden, eller framåt och få mer än den aktuella dagen till livs, känns som en extra gåva...Hennes hängivenhet och innerliga tro, var kom den ifrån? Ja, en kallelse, ett bejakande och ett svar på ett tilltal som hon lyssnade till, och som hon varit trogen genom livet. Och som hon nu delar med sig av till oss. Vi kan bara tacka och ta emot, Natt och Dag." Elisabet Finné, Katolskt magasin 9, 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Natt och dag : ord för årets alla dagar
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 472 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Natt och dag : ord för årets alla dagar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Näring för tankar
    Xantippa, 8 juli 2022

    Vidsynt vila, vyer inåt, utåt, bakåt. Ylva Eggehorn går med dig som ett par extra ögon och du kan hitta något nytt att bära med dig varje dag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ylva Eggehorn