Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Livsfrågor
Utgivningsdatum
2018-11-19
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Natt och dag : ord för årets alla dagar
Dimensioner
200 x 155 x 30 mm
Vikt
501 g
ISBN
9789152636220
Natt och dag : ord för årets alla dagar (inbunden)

Natt och dag : ord för årets alla dagar

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2018-11-19
249
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Natt och dag - Ord för årets alla dagar är en bok för daglig reflektion och andakt under ett helt år.

Ylva Eggehorn har i mer än 50 år i berört människor med sitt språk. I Natt och dag har hon samlat texter från olika tider och sammanhang tillsammans med ett antal nyskrivna. Kalenderår och kyrkoår, årstidsväxlingar, livets skiften och koltrastsång är några av de trådar som löper genom de 366 texterna. En blandad skatt från bön och lyrik till reflektioner och skönlitterära texter.

Servitriserna i bakgrunden som dukar upp lunch medan jag talar, de har vita blusar. Och jag ser hur de rör sig allt långsammare, hur de försöker dämpa ljuden av porslin och bestick, hur de stannar upp till sist, som allvarsamma konfirmander. Vem rör vid oss alla? Vad är det för viskning som når oss, fast oddsen är så totalt emot oss?
En av servitriserna omfamnar mig efteråt. Jag tror inte på Gud, säger hon. Men du har ett språk som liksom lägger en bro över erfarenhetsdjupen. Så att vi kan gå över dem tillsammans.

PRESS:

"Mycket intressanta är funderingarna kring det försvunna ansiktet, Guds behov av oss och trädens betydelse. Dikter skrivna eller översatta av författaren samspelar med hennes reflekterande, meditativa och alluderande prosa...Som en tråd genom året går årstiderna och de kyrkliga helgerna. Natt och dag är en bra bok för egen reflektion och fördjupande samtal." Birgitta Carlquist, BTJ-häftet nr 2, 2019
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Natt och dag : ord för årets alla dagar
  2. +
  3. Mannen som aldrig byggde en veranda : och 26 andra texter om kvinnor och män i Bibeln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mannen som aldrig byggde en veranda : och 26 an... av Ylva Eggehorn (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Natt och dag : ord för årets alla dagar