Ett brustet halleluja (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Livsfrågor
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2017-01-20
Upplaga
2
Förlag
Verbum
Originaltitel
Ett brustet halleluja
Dimensioner
178 x 111 x 12 mm
Vikt
115 g
SAB
Cid
ISBN
9789152636862

Ett brustet halleluja

(6 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-01-20
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En höstklar söndagsmorgon sneddar Tomas Sjödin över kanalbron i Haga i Göteborg. Klockorna i Hagakyrkans torn ringer som de gjort i långt mer än hundra år. Trots att Tomas rört sig i detta kvarter i mer än 25 år har han aldrig lagt märke till ringningen som han nu gjorde. Det är någonting i rytmen, den dova, tunga klangen som får honom att fundera: vad är det där som kan sägas vara "klangen av en människa", det som sjunger i själen?

Ett brustet halleluja handlar på ett plan om kyrkklockor, på ett annat om sökandet efter en andlighet som inte bara fungerar i miljöer fyllda av psalmsång och bön, om sprickorna i tillvaron och det ljus som letar sig in genom dem. Men också om den välsignade onyttan och om att trivas i sitt eget sällskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett brustet halleluja
 2. +
 3. Den enklaste glädjen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den enklaste glädjen av Tomas Sjödin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ett brustet halleluja. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Klockor i mängd
  Kerstin, 14 februari 2021

  Tänk att det finns så mycket att lära om kyrkklockor och människorna runt dessa. Underbart att få följa med författaren på hans safari bland klockor och klockare. En riktig djupdykning i hantverkskunskap och vardagsandlighet.

  Tomas Sjödins nyfikenhet på människor och sammanhang är spännande att följa. Ibland står han själv lätt handfallen och undrar: "Hur hamnade jag här?"

 2. Varm och inspirerande
  li2018, 22 november 2018

  Som alltid av Tomas Sjödin, en varm, nyfiken och välskriven bok. Intressant och inspirerande perspektiv, reflektioner och tankar från smått till stort, om och utifrån kyrkklockor.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tomas Sjödin