Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Livsfrågor
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2018-09-17
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Djup tid och tunna ställen
Dimensioner
197 x 150 x 15 mm
Vikt
424 g
SAB
Cea
ISBN
9789152637296
Djup tid och tunna ställen (inbunden)

Djup tid och tunna ställen

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-09-17
329
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Djup tid och tunna ställen är en bok om vår tids andlighet.

Med utgångspunkt i möten med människor med skiftande perspektiv på livet, skriver författaren Are Norrhava om vår tids andlighet - som upplevelsen av sockerrörsmänniskorna och de sjungande männen i Colombia, den barska buddhistmunken i Burma eller samtalet med vänner på en nyårsmiddag.

Utifrån sina upplevelser resonerar han om vad Gud kan betyda för oss idag. Kan man välja sina rötter och sin identitet? Kan yta och glamour förenas med andligt djup?

Djup tid och tunna ställen ger också en beskrivning av de ögonblick som uppstår när vi släpper taget om det linjära, kronologiska och är i den djupa tiden - som kan ge en upplevelse av en annan, mer genomsläpplig och tunn dimension av vardagen.

Med en stadig förankring i kristen tradition - med förebilder som Martin Luther, Nathan Söderblom och de kristna kelterna, men också inspirerad av röster som den amerikanska pastorn Nadia Bolz-Weber och franciskanermunken Richard Rohr - ger Are Norrhava oss verktyg för att se heligheten i vår vardag.

"När jag får kontakt med djupet inom mig, då händer också något med mitt sätt att möta dig." Are Norrhava

"Det är varmt och välskrivet, med en önskan om att ge redskap för livstolkning och ett språk för mötet med det heliga i tillvaron." Lena Bergström, Kyrkans tidning

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Djup tid och tunna ställen
  2. +
  3. Att öppna ett slutet rum : själavård och ecklesiologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att öppna ett slutet rum : själavård och eckles... av Jonas Ideström, Gunilla Löf Edberg (häftad).

Köp båda 2 för 698 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Djup tid och tunna ställen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Befriande läsning
    -, 5 februari 2019

    Läser om en övertygande resa mot djupen och samtidigt med full närvaro i verkligheten oberoende av religiösa eller kulturella hinder. Fint och befriande!

Visa alla 1 recensioner