Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Livsfrågor
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2018-05-07
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Livet händer - existentiella perspektiv på ledarskap
Dimensioner
207 x 143 x 18 mm
Vikt
348 g
SAB
Cjz Hesslefors, Kerstin
ISBN
9789152637425
Livet händer! (inbunden)

Livet händer!

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2018-05-07
149
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Det plötsliga och oväntade livet drabbar oss alla, ibland med ett tydligt utropstecken - abrupt och oönskat.

Livet händer! handlar om att vara kvinna och ledare i Svenska kyrkan, om ledarskap och existentiell hälsa. Hur klarar vi av att vara människor i de sammanhang för vilka vi har ansvar?
I Livet händer! berättar Kerstin Hesslefors Persson om hur hon förlorade sitt arbete som domprost i Lund samtidigt som en vänskap som växer sig stark i livets slutskede. Hur tar vi oss igenom kriser och hur återvinner vi förlorad tillit?

Hennes allmänmänskliga reflektioner har många bottnar och ger klok insikt både i att leda och att leva.

Kerstin Hesslefors Persson om boken Livet händer!:
"När livet tar en annan vändning än vi hade önskat eller anat, hur tar vi oss då vidare på den nya vägen? Är det möjligt med bevarad tillit till livet, när vi blir tilltufsade längst där inne? Det är en konst att samla ny energi och mod att gå vidare när vi blivit svikna, tappat lusten och engagemangsglöden slocknat.

Livet händer är för den som funderar över varför livet blir som det blir, den som står mitt upp i kämpandet med arbetsliv, familjeliv och vänliv. När kriser kommer väcks minnet av tidigare kriser, i sorgen minns vi också tidigare sorger.
 
Boken rymmer existentiella perspektiv på ledarskapets skörhet och styrka. Ledarskap handlar om att leda sig själv, att leda andra i grupp eller att arbetsleda personal. Olika former av ledarskap kräver olika verktyg i den egna kontexten, men det finns mycket som är gemensamt. Att leda ur ett existentiellt perspektiv är på många sätt generellt. Jag skriver utifrån min egen kontext som präst, poet och trebarnsmamma för att nämna några av mina sammanhang.

Jag vill att Livet händer blir en bok till stöd, med hög igenkänningsfaktor som ger inspiration och redskap på vägen vidare. Det vi tar oss igenom ger ny styrka."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livet händer!
  2. +
  3. Natt och dag : ord för årets alla dagar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Natt och dag : ord för årets alla dagar av Ylva Eggehorn (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Livet händer!