Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Fackteologi
Utgivningsdatum
2018-05-21
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Gudstro : Existentiella och intellektuella perspektiv
Dimensioner
210 x 148 x 18 mm
Vikt
444 g
ISBN
9789152637487
Gudstro : existentiella och intellektuella perspektiv (häftad)

Gudstro : existentiella och intellektuella perspektiv

Häftad Svenska, 2018-05-21
279
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I Gudstro - Existentiella och intellektuella perspektiv ställs de grundläggande teologiska frågorna om människan, Gud och andligheten. Är det möjligt att bära en gudstro i vår vetenskapliga tid? Vad innebär den i så fall? Vad kan menas med evigt liv och har människan en fri vilja? Forskning visar att sekulariseringen fortfarande tycks öka i vårt land. Samtidigt ser vi att religion och andlighet är högst närvarande i vårt samhälle. Denna bok lockar till fördjupande och utmanande läsning, enskilt eller i grupp.

Boken behandlar en teologisk kärnfråga: gudstrons existentiella relevans och intellektuella trovärdighet i vår tid. Det är en bok för alla som söker teologisk bildning och vill orientera sig i frågan om hur Guds existens berör våra liv - för att förstå andra och för att göra egna val.

Innehåll är uppdelat i fyra olika delar, Gudtrons grund, De abrahamitiska religionernas Gud, Grundproblem i kristen gudstro och Gud i språket och framtiden.

De skribenter som bidragit till boken Gudstro är:

Erik Blennberger (1947-2018) var teologie doktor i tros- och livsåskådningsvetenskap och professor i etik på Ersta Sköndal Bräcke högskola.

Carl Reinhold Bråkenhielm är professor emeritus i empirisk livsåskådningsforskning vid Uppsala universitet.

Thomas Ekstrand är docent och universitetslektor i systematisk teologi med livsåskådningsforskning vid Uppsala universitet.

Anne-Louise Eriksson är teologie doktor i tros- och livsåskådningsvetenskap och rektor för Svenska kyrkans utbildningsinstitut.

Mohammad Fazlhashemi är professor i islamisk teologi och filosofi vid teologiska institutionen vid Uppsala universitet. Han är också ledamot av Kungliga Vitterhetsakademien. 

Alon Goshen-Gottstein är judisk teolog, grundare av och ledare för Elijah Interfaith Institute (tidigare Elijah School for the Study of Wisdom in World Religions) i Jerusalem.

Eva-Lotta Grantén är docent i etik vid Uppsala universitet och kyrkoherde i Landskrona församling.

Cristina Grenholm är professor i tros- och livsåskådningsvetenskap och kyrkosekreterare vid Svenska kyrkans nationella kansli.

KG Hammar är teologie doktor och docent vid Lunds universitet. Han har varit rektor för pastoralinstitutet i Lund, biskop i Lund samt ärkebiskop i Uppsala. Därefter gästprofessor i teologi vid Centrum för teologi och religionsvetenskap vid Lunds universitet.
 
Werner G. Jeanrond är professor i systematisk teologi och Master av St Benet"s Hall vid Universitetet i Oxford.

Anders Jeffner är filosofie magister och teologie doktor. Han var professor i tros- och livsåskådningsvetenskap vid Uppsala universitet 1976-2000 och preses i Kungliga Vitterhetsakademien 2002-2007.

Håkan Möller är teologie doktor och filosofie doktor samt docent i svensk litteratur vid Helsingfors universitet. Han är professor i litteraturvetenskap och vice prefekt för forskning vid Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion vid Göteborgs universitet.

Mikael Stenmark är professor i religionsfilosofi vid Uppsala universitet.

Hanna Stenström är teologie doktor i Nya testamentets exegetik och högskolelektor vid Teologiska högskolan i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gudstro : existentiella och intellektuella perspektiv
  2. +
  3. Samerna och Svenska kyrkan : underlag för kyrkligt försoningsarbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samerna och Svenska kyrkan : underlag för kyrkl... av Daniel Lindmark, Olle Sundström, Carl Reinhold Bråkenhielm, Tore Johnsen, Björn Norlin (häftad).

Köp båda 2 för 474 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »