Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Pastoralteologi
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2019-09-09
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
All din nåd är öppen famn Psalmernas sjungna teologier
Dimensioner
215 x 150 x 25 mm
Vikt
501 g
ISBN
9789152637999
All din nåd är öppen famn Psalmernas sjungna teologier (häftad)

All din nåd är öppen famn Psalmernas sjungna teologier

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-09-09
379
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
All din nåd är öppen famn - Psalmernas sjungna teologier är en bok för kyrkomusikern, prästen, körsångaren, teologen, och för dig som uppskattar kyrkomusik!

Psalmer går rakt in i människors hjärtan och så har det uppfattats alltsedan kyrkans första tid. Därför har psalmernas text och musik betraktats som kontroversiella eftersom de har brutit mot normer eller ansetts bidra till för mycket njutning. Men vad är det som skiljer psalm från andra texter och annan musik? Vad betyder de egentligen?

I All din nåd är öppen famn - Psalmernas sjungna teologier visar Susanne Wigorts Yngvesson att varje psalm öppnar nya världar. Bilder, symboler och berättelser speglar människors tro och föreställningar under hundratals år.

I Den svenska psalmboken finns både Gud och satan i texterna och psalmboken i sin helhet representerar livets alla dimensioner. Den är rik på mångfald i sin poesi och teologi. Genom bilder, text och musik tränger psalmen in i människors hjärtan och därför kan den vara både inspirerande och farlig, som Augustinus och Luther sa om psalmens funktion.
Psalmer är den sjungna teologin - men vad är det vi sjunger egentligen?

Utifrån ett urval av psalmer undersöker författaren de teologiska bildspråken och vrider på perspektiven för att visa texternas skiftande dimensioner. Hon analyserar också teologin i de psalmer som sjungs mest vid dop, vigsel och begravning. Psalmer rymmer en teologisk rikedom som vi alltför sällan reflekterar över. Därför bidrar författaren även med en metod för psalmsångarens egen fördjupning.

I boken presenteras också en undersökning av prästers och musikers förhållande till psalm. Vilka är särskilt angelägna och varför? Vilka psalmer är dolda skatter och vilken skulle man föredra om man bara fick välja en?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. All din nåd är öppen famn Psalmernas sjungna teologier
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av All din nåd är öppen famn Psalmernas sjungna teologier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En positiv överraskning!
    maters, 9 september 2023

    Boken öppnar många nya, oväntade och intressanta perspektiv på psalmförfattandet, inte minst genom parallelläsningen och -analysen av psalmer med annan relevant litteratur, filmer mm. En bok att läsa och reflektera över flera gånger-

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Susanne Wigorts Yngvesson