Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Fackteologi
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2020-08-27
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Så är det inte hos er : Kyrkligt ledarskap i organisationsteoriernas värld
SAB
C
ISBN
9789152638385
Så är det inte hos er : kyrkligt ledarskap i organisationsteoriernas värld (häftad)

Så är det inte hos er : kyrkligt ledarskap i organisationsteoriernas värld

Häftad,  Svenska, 2020-08-27
379
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Vad är egentligen ett gott ledarskap? Kyrkan har en lång tradition av reflektion över ledarskap. Men i vår tid har teologerna varit tysta om detta - vilket riskerar att nya ledarskapsmetoder kolliderar med kyrkors och församlingars självförståelse och uppdrag. 

I den här antologin resonerar åtta forskare teologiskt kring det andliga ledarskapet och vad det innebär att leda i församling och kyrkosamfund. Flera av texterna uppmärksammar hur idéer hämtade från offentlig sektor har påverkat synen på ledarskap i kyrkorna. Andra tar upp hur ledare kan hantera den radikala energin från flankerna, hur innehållet i de vigda tjänsterna har förändrats och vilket ledarskap som behövs för att kyrkorna ska bli en samhällsaktör. Om betydelsen av ett tjänande, teologiskt och tolkande ledarskap - samt vikten av att ge plats för entreprenörskap.

Författarna både problematiserar ledarskapsideal och reflekterar, fördjupar och ger konstruktiva bidrag kring detta. Det är tankeväckande och nödvändig läsning för alla som funderar på ledarskap i församling och kyrkosamfund.

Medverkande: Sofia Camnerin (förord), Thomas Ekstrand, Sune Fahlgren, Johanna Gustafsson-Lundberg, Patrik Hagman, Joel Halldorf, Jonas Ideström, Karin Johannesson, Åsa Nyström (efterord) och Erik Sidenvall.
Boken är en del av serien Svenska kyrkans forskningsserie som publicerar kyrko- och samhällsrelevant forskning som har genomgått en peer review process.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Så är det inte hos er : kyrkligt ledarskap i organisationsteoriernas värld
  2. +
  3. Svenska kyrkan som minoritetskyrka : rapport 1 från projektet "Folkkyrka i minoritet"

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska kyrkan som minoritetskyrka : rapport 1 ... av Sven Thidevall (häftad).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna