Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Pastoralteologi
Antal sidor
123
Utgivningsdatum
2023-09-04
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Tillsammans är vi Svenska kyrkan
Dimensioner
180 x 145 x 72 mm
Vikt
300 g
SAB
Cg
ISBN
9789152639375
Tillsammans är vi Svenska kyrkan (häftad)

Tillsammans är vi Svenska kyrkan

Häftad,  Svenska, 2023-09-04
253
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Svenska kyrkans verksamheter bygger på kompetenta, engagerade och ansvarstagande medarbetare. En del medarbetare har uppdrag som ideella, några som anställda och ytterligare andra som förtroendevalda. Oavsett roller, behövs alla i Svenska kyrkan. Det gemensamma uppdraget är att på olika sätt tjäna människor, förmedla hopp och dela berättelsen om vad kyrkan är och gör.

Alla organisationer behöver goda ambassadörer. Det bygger på att anställda och frivilliga medarbetare känner stolthet och lojalitet. Att de värdesätter det som organisationen står för och gör. Boken Tillsammans är vi Svenska kyrkan syftar till att alla medarbetare ska kunna känna sig trygga i sitt uppdrag och bli ännu bättre ambassadörer.

Boken beskriver grunderna i Svenska kyrkans tro och grundläggande uppgift, men också kyrkans historia och organisation. Den berättar om Bibelns och psalmbokens betydelse, kulturarv och traditioner. Förhoppningen är att alla medarbetare ska ha nytta av boken – oavsett kyrklig bakgrund, roll eller utbildningsnivå. Varje kapitel har frågeställningar som kan diskuteras i grupp eller användas för individuell reflektion.

Redan de första kristna församlingarna beskrevs som olika byggstenar i ett och samma bygge och mångfalden är viktig än idag. De människor som är engagerade i Svenska kyrkan har alla möjliga bakgrunder, ideologier och politiska inriktningar. Det är genom deras unika livshistorier och olika perspektiv som dagens och framtidens kyrka formas.

Tillsammans är vi Svenska kyrkan grundar sig i ett utbildningsmaterial och är skriven av Lars Björksell, kyrkoherde, Maria Jälmsjö, diakon och Ulrika Widepalm, pedagog och verksamhetsutvecklare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tillsammans är vi Svenska kyrkan
 2. +
 3. Nordiska gudasagor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska gudasagor av Katarina Harrison Lindbergh (inbunden).

Köp båda 2 för 332 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Handbok för arbetsledare

  Erik Sjöberg-Sund, Ing-Marie Rundwall, Lars Björksell

  Detta är en handbok för den som är arbetsledare i Svenska kyrkan. Här får läsaren kunskap, perspektiv och verktyg för sitt uppdrag. Innehåller en gedigen genomgång av kyrkans organisation och olika ansvarsområden.  Vad innebär det egentligen ...

 • Du är vald!

  Lars Björksell, Ing-Marie Rundwall, Erik Sjöberg-Sund

  Du är vald!  är en handbok för dig som är förtroendevald i Svenska kyrkan. Boken innehåller mycket matnyttigt för dig som är nyvald men även för dig som varit med flera mandatperioder. Boken tar ett samlat grepp kring det mesta av det so...