Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Fackteologi
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2024-01-15
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Som spridda sädeskornen : Perspektiv på nattvardens levda teologi
Dimensioner
210 x 148 x 22 mm
Vikt
574 g
SAB
Ceaeb
ISBN
9789152639450

Som spridda sädeskornen : perspektiv på nattvardens levda teologi

Häftad,  Svenska, 2024-01-15
441
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I många av Svenska kyrkans församlingar firas mässa en eller flera gånger i veckan. Nattvarden är i högsta grad både aktuell och angelägen – och den engagerar. Med anledning av en ny kyrkohandbok 2017 och ett biskopsbrev om nattvarden 2020 har såväl gamla som nya frågor väckts, och diskussionen om nattvarden har intensifierats. Inte minst har förhållandet mellan teologin i de nya normativa dokumenten och den levda teologin i församlingarna aktualiserats. Till detta samtal samlar den här antologin tolv skribenter från olika akademiska och kyrkliga traditioner för att ge perspektiv på nattvarden i Svenska kyrkan idag.

Bokens kapitel behandlar exempelvis frågor om språk, musik, praktik, barn och delaktighet. Här diskuteras också nattvarden i förhållande till ämnen som ekumenik, klimat, diakoni och digitalisering. Historiska perspektiv blandas med analyser av nutida praktiker och teologiska nytolkningar för vår tid och framtid. Till synes spridda sädeskorn från den teologiska forskningen möts med utgångspunkten att nattvarden är central – för såväl kyrkan i stort som den enskilda gudstjänstfiraren.

Medverkande: Teresia Derlén (red.), Judith Fagrell, Ulrica Fritzson, Elin Lockneus, Mattias Lundberg, Frida Mannerfelt (red.), Michael Nausner, Karin Rubenson, Carina Sundberg, Karin Tillberg, Andreas Wejderstam, och Johannes Zeiler.

Boken är en del av Svenska kyrkans forskningsserie som publicerar kyrko- och samhällsrelevant forskning som har genomgått en peer review process.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Som spridda sädeskornen : perspektiv på nattvardens levda teologi
  2. +
  3. Du duger : stärk ditt självförtroende som förälder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du duger : stärk ditt självförtroende som förälder av Alf B Svensson (kartonnage).

Köp båda 2 för 634 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna