Gud & Darwin - känner de varandra? : ett bioteologiskt samtal (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2005-01-01
Förlag
Verbum
Medarbetare
Fagerström, Torbjörn (medf.)
Illustrationer
foto
Dimensioner
210 x 136 x 16 mm
Vikt
320 g
SAB
Cef,Ueaa
ISBN
9789152647059
Gud & Darwin - känner de varandra? : ett bioteologiskt samtal (häftad)

Gud & Darwin - känner de varandra? : ett bioteologiskt samtal

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2005-01-01

Slutsåld

Mycket talar för att biologin kommer att bli den mest expanderande vetenskapen under 2000-talet. Evolutionsteorin har genom genetik och molekylärbiologi på senare tid givit oss häpnadsväckande nya kunskaper. Kanske finner vi här svaret på frågorna om det mänskliga livets ursprung och sammanhang? Men finns det inte sidor av det mänskliga som undandrar sig naturvetenskaplig förklaring? Hur förhåller sig evolutionsteorin till fenomen som moral, konstnärligt skapande och gudstro? Finns det ingen kvalitativ skillnad mellan människan och djuren? Boken ger en ny inriktning åt debatten om tro och vetande. Författarna söker gemensamt efter svaren, men utan att rygga för meningsskiljaktigheter som uppstår.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gud & Darwin - känner de varandra? : ett bioteologiskt samtal. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Dialog mellan teologin och biologin
    C, 23 augusti 2006

    Problemet med "Gud & Darwin" är att den aldrig närmar sig de problem den verkligen har som ambition att filosofera kring. Istället blir det en ganska bra introduktion till evolutionsbiologi. Fagerström (biologen) har ett visst intresse i början, men ganska snart så verkar han tröttna och svaren blir väldigt konkreta och inte alls så intressanta. Bråkenhielm (teologen) å sin sida närmar sig aldrig en riktig förståelse av evolutionsbiologi, vilket gör hans teorier blir ganska ointressanta.
    ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Mycket talar för att biologin kommer att bli den mest expanderande vetenskapen under 2000-talet. Evolutionsteorin har genom genetik och molekylärbiologi på senare tid givit oss häpnadsväckande nya kunskaper. Kanske finner vi här svaret på frågorna om det mänskliga livets ursprung och sammanhang?
Men finns det inte sidor av det mänskliga som undandrar sig naturvetenskaplig förklaring? Hur förhåller sig evolutionsteorin till fenomen som moral, konstnärligt skapande och gudstro? Finns det ingen kvalitativ skillnad mellan människan och djuren?
Boken ger en ny inriktning åt debatten om tro och vetande. Författarna söker gemensamt efter svaren, men utan att rygga för meningsskiljaktigheter som uppstår.