Halva själen (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2023-09-01
Upplaga
1
Förlag
Palabra förlag
Översättare
Ellinor Broman
Originaltitel
La meitat de l'ànima
Dimensioner
210 x 140 x 18 mm
Vikt
295 g
SAB
Hcek.01
ISBN
9789152701799

Halva själen

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2023-09-01
252
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En man kommer fram och lämnar över en mapp och ett visitkort till författaren när hon sitter och signerar böcker i Barcelona. Mannens framfusighet får henne att riva sönder visitkortet, en impuls hon bittert får ångra. Mappen innehåller nämligen kärleksbrev som hennes mamma skrivit till en okänd älskare under 1950-talet. För att få svar på alla frågor som breven väcker ger hon sig ut på en resa i mammans spår. Det blir ett sökande efter ursprung, identitet, tillhörighet och rättvisa. Det blir också en fråga om vem man verkligen kan lita på, och berättaren behöver läsarens hjälp.

Carme Riera debuterade redan på 1970-talet och har skrivit ett tjugotal romaner samt författarbiografier och essäer. Hon räknas som en av de främsta samtida författarna på det katalanska språket, och har tilldelats en mängd litterära utmärkelser. Sedan 2012 är Riera medlem i Spanska akademien.

Översättaren Ellinor Broman har en master i spansk litteratur från Göteborgs universitet och översätter från spanska, katalanska och engelska. Hon grundade Palabra förlag 2017 och har översatt tre av förlagets titlar: Allt jag har kvar av livet av Elvira Lindo, Den okända dimensionen av Nona Fernández och Emilio och glömskan av Paco Roca.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Halva själen
  2. +
  3. Jag sjunger och bergen dansar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag sjunger och bergen dansar av Irene Solà (inbunden).

Köp båda 2 för 501 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carme Riera