Håll käften och lyd! (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2021-11-24
Upplaga
1
Förlag
Urban Observer
Originaltitel
HÅLL KÄFTEN OCH LYD!
Medarbetare
Apec Förlag (form)
Dimensioner
21 x 14 x 20 mm
Vikt
386 g
SAB
Hc
ISBN
9789152707364
Håll käften och lyd! (häftad)

Håll käften och lyd!

Häftad,  Svenska, 2021-11-24
204
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
I Sverige har förmyndarpartiet i flera decennier kunnat behålla makten genom att upprätthålla en tystnadskultur. Moralmyndigheten, som har i uppdrag att kontrollera att medborgarnas åsikter inte strider mot förmyndarpartiets värdegrund, förföljer oliktänkande i hemlighet och utsätter dem för brutala repressalier påminnande om dem som förekommer i åsiktsdiktaturer. Det fria ordet stryps och medborgarna väljer frivillig underkastelse framför friheten. När moralmyndighetens rättsinnige chefsjurist Peter Silverruna kommer åt hemliga filer, som bekräftar att förmyndarpartiet med mjuk manipulation koloniserat svenska folkets tankegods och undanröjt visselblåsare, står förmyndarpartiets existensberättigande på spel.
I centrum av den här dramatiska romanen står flera visselblåsare som har varit föremål för maktens repressalier när de har rapporterat om allvarliga missförhållanden och konstitutionsvidriga brott. Peters öde visar med klar tydlighet vad det innebär att ha en totalitär regim som fiende och hur rättssäkerheten i samhället urholkas när korrumperade makthavare allierar sig med varandra och använder lagen för sitt eget syfte

Salim Tarazi är författare och statsvetare med fokus på internationella relationer. Han har många års erfarenhet från internationellt arbete och parlamentarisk diplomati och tjänstgjorde i flera år som internationell rådgivare i talmansstaben i Sveriges riksdag. Han har tidigare givit ut böckerna: Stockholm, Sex och Viagra - En samtidsskildring om kompasslösa män respektive Herr talman - Åttonde budet: Du ska icke ljuga - En lektion i politisk satir.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Håll käften och lyd!
  2. +
  3. I kanten av världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt I kanten av världen av Kerstin Rauserk (häftad).

Köp båda 2 för 413 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Salim Tarazi