Varje dag ett skratt : historier från artistvärlden kring Ramel, Hyland och HasseåTage m.fl. (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2022-11-01
Upplaga
1
Förlag
Tipsförlaget
Dimensioner
240 x 170 x 18 mm
Vikt
825 g
ISBN
9789152712092

Varje dag ett skratt : historier från artistvärlden kring Ramel, Hyland och HasseåTage m.fl.

(20 röster)  |   Läs 19 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-11-01
300
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Välkommen till en annorlunda bok!

Bakgrunden är att jag har haft förmånen att under några år leva ett intensivt artistliv. Jag har som trollkarl, "ficktjuv" och programledare med artistnamnet Mac Freddy uppträtt flitigt i folkparker, på Gröna Lund, Liseberg, Berns och en massa festvåningar. Som mest gjorde jag ca 120 föreställningar på somrarna och ca 60 festvåningsgig under resten av året.

Jag berättar i boken om roliga händelser och historier från artistlivet, antingen som hände när jag uppträdde på olika platser eller händelser som andra artister varit med om och som berättades när vi artister träffades före och efter giggen.

Alla "de stora artisterna" har åkt eller börjat sina artistbanor i folkparkerna. Jag hade nöjet att träffa ABBA, Povel Ramel, Lennart Hyland, Sven-Bertil Taube och många andra artister med hög kvalitet.

Här några smakprov vad boken innehåller:
 • Lennart Hyland upptäckte Bosse Larsson - på golvet
 • Victor Borge spelade på Broadways mest väldammade flygel
 • Jussi Björlings sång stoppades av en dam som skrek: "Vad är det för en jäkel som väsnas?"
 • ABBA fick en kartong tonfisk som tack för bra reklam
 • Ove Hahn, Gröna Lunds artistchef, drog ut högtalarsladden för Jimi Hendrix
 • Birgit Nilssons pappa tyckte att Lill-Babs sjöng bättre än Birgit
 • Björn Skifs åt av misstag upp allt på drottning Silvias ostbricka
 • Öster Warnerbring kom trea i en tävling som gick ut på att likna Östen Warnerbring
 • Sven-Bertil Taube "stoppade" Agent 007
 • Gösta Ekman den yngre skapade riksdagsdebatt med det s.k. pitt-numret
Boken innehåller ca 150 historier om 50 kända artister.
Min ambition med den här boken är att, så gott som möjligt, försöka återge känslan från mina möten med andra artister. Många historier och händelser som du hittar i boken har jag upplevt själv eller fått mig berättat under sådana artistmöten.

En av anledningarna att jag skrivit denna bok med minnen och historier från en fantastisk, men passerad, tidsålder i svensk nöjeshistoria är att mycket av det vi skrattade åt då inte skulle vara möjligt att framföra i dag.

Man kan använda den här boken på olika sätt:
 1. Antingen kan man sträckläsa från början till slut.
 2. Eller kan man använda boken som en daglig uppmuntran. Den 8:e i månaden slår man upp den händelse som knutits till den 8:e osv.
 3. Eller ska du träffa några vänner eller kanske hålla tal vid något tillfälle och vill då berätta något aktuellt och kul. Är det den 10:e så kan du förhoppningsvis hämta inspiration från den händelse som knutits till den 10:e i boken.
Boken innehåller mina minnen så som jag minns dem, vilket betyder att andra människor kan minnas något annat, för det är så vi människor fungerar.
De historier och anekdoter som jag inte själv upplevt eller hört berättas har jag hittat i litteraturen återgivna av eller om olika artister.

Läs och ha kul!

Beställ boken nu genom att trycka på den färgade knappen längst upp på sidan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Varje dag ett skratt : historier från artistvärlden kring Ramel, Hyland och HasseåTage m.fl.
 2. +
 3. Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winnerbäck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winn... av Fredrik Emdén (inbunden).

Köp båda 2 för 549 kr

Kundrecensioner

Det finns 19 recensioner av Varje dag ett skratt : historier från artistvärlden kring Ramel, Hyland och HasseåTage m.fl.. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skratt för hela slanten
  Kenneth Odéus, 5 februari 2023

  En härlig bok om kulturpersonligheter man sett och hört med en mycket personlig touch. Man blir glad av läsa boken och får många härliga minnen att blomma upp. Köp den!

 2. En underbar bok som tar upp härliga historier!
  Andreas (Skövde), 25 december 2022

  Kan varmt rekommendera denna bok för den som vill läsa en del anekdoter om några kända personer som det flesta känns vid eller hört talas om. Är själv född på senare delen av 70-talet och kände igen många av de personer som togs upp i boken och tyckte det är oerhört underhållande och fick mig en del skratt av det som delgavs. Gav även en ny dimension av personen man läste om, vilket jag tyckte var givande.

  Författaren Holger Wästlund är enligt mig en mästare på att förmedla ett budsk... Läs hela recensionen

 3. Vilken glad överraskning, vilken juvel till bok!
  Lisa Hågensen, 20 december 2022

  Jag hittar namn som Lennart Hyland, Hasse och Tage och Björn Skifs, för att bara nämna fyra. Att bläddra sig fram i Varje dag ett skratt, att få läsa om våra folkkära artister och minnas dem och deras verk, är som att sätta sig i en mjuk fåtölj framför en varm brasa med en kopp te och bara mysa. Det här är en bok som passar på såväl nattduksbordet som vardagsrumsbordet, och den är en perfekt julklapp!

 4. Holger Wästlunds bok "Varje Dag Ett Skratt" (2022)
  Anders Jansson, 27 november 2022

  Holger Wästlund har här samlat unika miniporträtt av dryga 30-talet kända artister, såväl svenska som utländska inom olika genrer, därav musiker, skådespelare, entertainers, komiker och filmstjärnor m m. Blandningen av levnadsberättelser och goda, roliga historier som hänt i verkligheten, gör boken till ett läsvärt stycke nutida nöjes- och revyhistoria. Detta slags underhållande berättelser ur verkliga livet - från en trollkarls verklighet som turnerande artist i folkparkerna - är en uppfrisk... Läs hela recensionen

 5. Känslan av att sitta med artister & snacka minnen
  Robert Österman, 20 november 2022

  En underbar inblick i folkkära och historiska artisters berättelser. Holger lyckades fånga känslan av att sitta med ett bord underhållare och prata historier. Då och då leder en historia in till en annan, så där som det blir när man pratar, vilket ger det hela en organisk känsla. Och vår författare är ju själv en veteran från svensk underhållning, och den erfarenheten märks när han leder oss genom berättelserna.
  En underhållande och lättläst bok. Kan rekommendera den för alla intresserade av artist-världen.

 6. "Lysande underhållning"
  Lars Fallgren, 18 november 2022

  Denna "dyrgrip" till bok, är spännande, rolig, festlig, underhållande och mycket, mycket mer.
  Ger mig en läsning som får mig att ha svårt att sitta still, när jag - som oftast - skrattar åt alla
  inslag i boken. Dessutom är den skriven på ett sätt som gör att jag inte vill sluta att läsa.
  Såväl gammal som ung borde borde därför läsa denna fullmatade bok, om personer som har förgyllt
  tillvaron för många av oss.

  Boken är en fullträff, då man behöver, eller snarare är nyf... Läs hela recensionen

 7. Fantastiska minnen!
  Ingemar H. Drogell, 16 november 2022

  Holger Wästlunds bok väcker kära minnen genom livet. Han varvar på ett intresseväckande och skickligt sätt sina egna artisterfarenheter med de artister kan mött. Och alla roliga berättelser bjuder till härliga skratt.

 8. En skattkista!
  Helena Söderholm, 16 november 2022

  Varje dag ett skratt är en härlig, underhållande, vacker "ligga-framme-bok" fylld av inspiration och glädje. Jag uppskattar upplägget med numreringen (olika artisters födelsedagar) där jag kan slå upp dagens datum eller någon annan siffra (1-31) för att få mig en liten bit inspirerande kulturarv till morgonkaffet - ett utmärkt sätt att starta dagen på.

  Boken är som en skattkista, fylld med personliga guldkorn och roliga berättelser. Den väcker nyfikenhet och ger perspektiv på en fant... Läs hela recensionen

 9. Holger serverar godbitar om drygt femtio artister
  Holger , 15 november 2022

  Recension från Perolof Kallings:
  Den till synes outtröttlige bokskribenten Holger Wästlund har återigen publicerat en bok, denna gång inom en genre som jag är ganska välbekant med, nationella och internationella artister; sångare, musiker, komiker. Under mina elva år som VD för Jönköpings konserthus träffade jag den internationella och nationella eliten med Victor Borge, Manhattan Transfer och Alice Babs som speciella höjdpunkter.

  Holger, alias Mac Freddy, har verkligen plockat r... Läs hela recensionen

 10. "Varje dag ett skratt"
  Birgitta , 14 november 2022

  I dessa dagar behöver vi verkligen "Varje dag ett skratt"! Författaren, arkitekten, trollkarlen och artisten Holger Wästlund bjuder på en kavalkad av minnesvärda kändisar, som han träffat i samband med ett idogt turnerande i Sverige. Med sitt öppna sinne och varma personlighet var det lätt för författaren att få dessa möten till att bli vänskapsrelationer. Därmed kunde Holger Wästlund bli delaktig i alla roliga historier och komiska händelser. Många av dessa folkkära artister har redan gått u... Läs hela recensionen

 11. Underhållande läsning
  Eva E, 10 november 2022

  Författaren har verkligen lyckats uppfylla bokens titel om varje dag ett skratt med råge! Boken bjuder på så många roliga historier och berättelser. Läsarna ges verkligen tillfälle att roa sig med bokens skiftande innehåll.

  Bland annat kan man få veta:
  - Hur Carl-Gustaf Lindstedt genom att sälja olja fick sparken och blev underhållare
  - Få prov på Birgit Nilssons skarpa tunga
  - När Einstein och chauffören bytte roller
  - Hur den utländske trollkarlen presenterades som ... Läs hela recensionen

 12. Många skratt
  Oscar, 9 november 2022

  Många roliga historier att läsa med ett glas vin eller ett par bitar ost. Precis denna typ av historier som gör sig så bra en regnig kväll hemma i soffan. Minnen som kommer av storheter som Povel, Victor Borge och inte minst Hector el Neco, som vi kanske inte minns nog ofta. En bra bok för de som minns och en ännu bättre bok för oss som vill minnas!

 13. Varje dag ett skratt
  Classe Waltin, 9 november 2022

  Humor och glädje är betydelsefullt för vårt välbefinnande. Den här boken bidrar till att lysa upp tillvaron och massera skrattmusklerna med roliga berättelser och lustiga anekdoter under flera decennier.
  Ett underhållande kulturarv på pränt med mycket hjärta och höga vibbar, marinerad i författarens egna erfarenheter och berättarglädje.
  Boken ges ute i både bundet och häftat format och rekommenderas å det varmaste.

 14. Breda leenden och många skratt!
  Jahn Gallo, 8 november 2022

  I slutet av sextiotalet såg jag på Malmö Stadsteater premiärföreställningen av "Det blåser i Sassafrasträdet". Dagen där på kunde man läsa en minst sagt sur recension i lokaltidningen! "Den här pjäsen har inga frågeställningar och löser inga problem, tag bort den från repertoaren". Recensenten hade totalt missat att det var i genomsnitt en minut mellan skratten i salongen.

  Man kan säga det samma om denna underbara pärla till bok. Den löser inga problem och det finns inga frågeställni... Läs hela recensionen

 15. En bok som lockar till glada leenden
  Pian, 8 november 2022

  Varje dag ett skratt är en innehållsrik bok med tillbakablickar på 1900-talets stora artister. Imponerande många artister ryms, med foton, texter och små anekdoter. Här finns folkkära svenska kändisar som Hasse och Tage, Calle Jularbo och Truxa, utländska stjärnor som Maria Callas och Brigitte Bardot, nya bekantskaper som trollkarlen Hector El Neco, andra typer av stjärnor som drottning Elisabeth och Albert Einstein.

  Detta är en bok man nyfiket bläddrar i. Själv började jag med min ... Läs hela recensionen

 16. Varje dag ett skratt
  Torbjörn, 6 november 2022

  En bok för alla som är intresserade av underhållning och artister. Författaren har beskrivit möten med många av landets artister på ett lättsamt sätt. Varje dag illustreras genom artisternas födelsedagar, mellan ett och trettioett.

  Författaren har ett långt förflutet inom artistbranschen och mötena är många och många gånger dråpliga. Vi kan till exempel läsa om hur en dam försökte stoppa Jussi Björlings sång när hon skrek: "Vad är det för en jäkel som väsnas?" Förutom att det år en b... Läs hela recensionen

 17. Varje dag ett skratt
  Gajoni, 1 november 2022

  Oerhört lättläst bok. Jag fnissade, log, gapskrattade mig igenom boken. Harald Wästlund bjöd inte bara på sina egna och andras roliga minnen utan sparkade också igång mina egna. Han bäddade också för historierna med fakta om artisterna. Så den är inte bara för oss som minns dessa underbara karaktärer. Boken fungerar också som ett litet uppslagsverk. Något att dela med sig till kommande generationer som inte vet vem t.ex. Carl Gustav Lindstedt, Arne Källerud eller Gösta Ekman den äldre var. Ett kulturarv som inte får gå förlorat.

 18. Varje dag ett skratt
  Erik Bang, 30 oktober 2022

  Holger Wästlunds bok är en fantastisk berättelse om de artister som inte bara uppträdde i folkparkerna utan också i Tv:ns barndom. Boken är mycket trevligt skriven med fina fotografier man vill bara läsa mer. Holger som själv uppträtt som illusionisten MAC Freddy delar frikostigt med sig av de artister han träffat.

 19. Ett gott skratt
  Bengt Sahlberg , 28 oktober 2022

  Holger Wästlunds Varje dag ett skratt fyller tillvaron med positiv energi. Vi får följa med på författarens möten med den svenska kulturvärldens mest uppskattade underhållare. Boken har sin givna plats allt ifrån kaffebordet till väntrummet hos tandläkaren där vi har tid att unna oss ett gott skratt.

Visa alla 19 recensioner