Nina Bondeson : rapporter från den aktiva inbillningens uppdrag (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2022-05-20
Förlag
Praun & Guermouche
Medarbetare
Edblom, Stina (red.) / Stoltz, Liv (red.) / Praun, Sandra (red.) / Guermouche, Oscar (red.)
Illustratör/Fotograf
Nina Bondeson
SAB
Ibz Bondeson, Nina
ISBN
9789152714287
Nina Bondeson : rapporter från den aktiva inbillningens uppdrag (häftad)

Nina Bondeson : rapporter från den aktiva inbillningens uppdrag

Häftad Svenska, 2022-05-20
243
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Nina Bondesons konstnärskap tar formen av vindlande berättelser där bildspråk och poetiska textrader samsas och bråkar med varandra. Genom former, tecken och språk - tillsammans med återkommande karaktärer - skapar Bondeson en unik bildvärld som blandar det absurda, lekfulla och våldsamma. Här ryms reflektioner över livet, döden, sexualiteten och den sammantagna oron över dessa livsområden. Verken är på så sätt frammejslade ur en existentiell svärta, ofta med en politisk udd och en rejäl dos humor. Genomgående i sitt konstnärskap riktar hon fokus mot erfarenheten av att vara kvinna.
Nina Bondeson är född 1953 i Stockholm och bor och verkar i Mölndal, Göteborg. Hon är utbildad vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm 1983-1988.

Rapporter från den aktiva inbillningens uppdrag ger en unik överblick över Nina Bondesons konstnärskap, en helt egen bildvärld som lämnat ett betydande avtryck i den svenska samtidskonstens historia. Boken utgörs av måleri, broderi, teckning, grafik, objekt och text från fem decennier, och inleds med ett samtal mellan Nina Bondeson och författaren Ragnar Strömberg samt en essä av Sinziana Ravini, konstkritiker och psykoanalytiker.

Rapporter från den aktiva inbillningens uppdrag är en fristående bok producerad i samband med utställningen Nina Bondeson: Kom in, sa hon - mitt rum är en storms öga, Göteborgs Konsthall, 20 maj - 4 september 2022.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nina Bondeson : rapporter från den aktiva inbillningens uppdrag
  2. +
  3. Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa trädgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa träd... av Liselotte Fritz (inbunden).

Köp båda 2 för 582 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna