Vara snäll (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2022-05-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Barnens Val
Översättare
Hien Ekeroth
Originaltitel
Be Kind
Illustratör/Fotograf
Jen Hill
Dimensioner
255 x 205 x 10 mm
Vikt
330 g
SAB
Hcf
ISBN
9789152717028
Vara snäll (inbunden)

Vara snäll

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-01
154
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När Tanja spiller druvjuice över hela sin nya klänning, vill hennes klasskamrat få henne att känna sig bättre, och kommer ihåg att mamma säger att man alltid ska "Vara snäll".

Men vad betyder det att vara snäll?

Medan huvudpersonen funderar på om hen borde be den nya flickan vara hens vän eller stå upp för någon som blir mobbad utforskar den rörande och tänkvärda berättelsen vad snällhet är, och hur varje handling, stor eller liten, kan göra skillnad - eller åtminstone hjälpa en vän.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vara snäll
 2. +
 3. Känsloboken : för dig som går på lågstadiet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Känsloboken : för dig som går på lågstadiet av Reyhaneh Ahangaran (inbunden).

Köp båda 2 för 347 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vara snäll. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok att prata kring!

  Hur är man egentligen när man är snäll? Kan man förklara det på ett enkelt sätt för ett barn?

  Med boken "Vara snäll" har Pat Zietlow Miller hittat ett sätt att få barn att se att det kan vara ganska enkelt. Det kan räcka med att säga hej till någon, hålla upp en dörr, lyssna när någon vill prata eller säga ifrån när någon blir mobbad.

  Boken är full av detaljrika illustrationer av Jen Hill. De, tillsammans med lagom mycket text, gör boken lättläst och får barnet att behålla f... Läs hela recensionen

 2. Om vikten av att vara snäll
  Marias bokhylla, 2 november 2022

  Femåringarna tycker: Stackars flickan som spiller druvjuice på klänningen i början, tycker femåringarna och förstår mycket väl att hon blir ledsen. De tycker att funderingarna om snällhet och hur det kan växa är fint och pratar gärna om snälla saker de har gjort eller någon annan har gjort mot dem. För snäll, det ska man vara, tycker de. Även om det kanske är lätt att glömma bort ibland.

  Mamman tycker: Att lite spilld druvjuice kan få till en bok med så stora funderingar kring snällh... Läs hela recensionen

 3. Fin bok om snällhet som inbjuder till samtal

  AC (mamma):
  Den nya flickan Tanja spiller druvjuice över hela sin klänning och alla skrattar. Det är med en molande obehagskänsla Philip och jag börjar läsa boken. Varför skrattar klasskamraterna? I gruppen sitter det dock en person som känner att det känns fel. Hen försöker att inte skratta även om hen nästan rycktes med. Kanske är det ofta så det är att man rycks med utan att förstå varför?!

  Hen målar och funderar på vad att vara snäll egentligen betyder. Kunde man gjort något ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Pat Zietlow Miller