Under Fårös himmel : en historisk roman från Gotland (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Hamarsman (del 5)
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2022-01-21
Förlag
Aisopos
SAB
Hc
ISBN
9789152723685

Under Fårös himmel : en historisk roman från Gotland

Häftad,  Svenska, 2022-01-21
219
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gerborg Hamars kan se saker ingen annan kan se. Hon blir misstrodd och kallas häxa till sin egen och familjens stora förtvivlan. Under en säljakt driver femton fåröbor iväg på ett isflak och försvinner i fjärran. Efter en vecka är det enbart Gerborg som ännu tror att männen är vid liv.

Stämningen på isflaket sjunker varefter dagarna går. Man försöker så gott det går att hålla reda på dagarna och samtidigt hålla hoppet vid liv. Tidigt flådde man sälarna och med deras skinn kunde få lite extra skydd mot kylan. När vinden slog om igen fick man svårt att orientera sig.

Detta är en spännande och dramatisk historisk roman om ett släktöde på 1500- och 1600-talens Fårö, med verklig inramning. Det är den fristående uppföljaren till boken Gården vid Fårö strand av samma författare.

I centrum för berättelsen står en verklig händelse där femton Fåröbor under en säljakt år 1603 drev iväg på ett isflak mot okänt öde. Tre av dem lyckades ta sig till Gotska Sandön. I två veckor drev de andra tolv omkring på havet medan de livnärde sig på rått sälkött, innan även de mirakulöst kunde rädda sig i land. Stora kutatavlan på omslagsbilden hänger i original i Fårö kyrka och påminner om detta.

Ronnie G. Lundin (f. 1956) har en fil. Kand. i historia och samhällsvetenskap och verksam på Fårö museum, är Fåröbo från födseln. Detta är hans åttonde roman, samtliga med utgångspunkt i Fårö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Under Fårös himmel : en historisk roman från Gotland
  2. +
  3. Gården vid Fårö strand : en historisk roman från Gotland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gården vid Fårö strand : en historisk roman frå... av Ronnie G Lundin (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ronnie G Lundin