Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Molly & Sixten (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2022-06-03
Förlag
MIRKA Förlag
Dimensioner
210 x 148 x 26 mm
Vikt
607 g
SAB
Hcf
ISBN
9789152725689

Molly & Sixten börjar skolan

Inbunden,  Svenska, 2022-06-03
178
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I boken Molly & Sixten börjar skolan får vi följa Molly och Sixten medan de bekantar sig med skolans värld. Arbetspassen, matsalen, raster, högtider och kompisar. Vi får också lära känna de pedagoger och föräldrar som finns omkring barnen. Sixtens hoppfulla mamma som är några andetag från ett sammanbrott. Mollys omtänksamma pappa som alltid ler och fritidspedagogen Sebastian som förstår när något är viktigt på riktigt. En principfast fröken försöker hålla ordning på klassen och upprätthålla skolans stadgar och den bistra mattanten fru Kim ser till att barnen äter upp det som finns på tallriken.

En stor del av boken är baserad på verkliga händelser och även karaktärerna är avspeglingar av olika verkliga personer. Boken är tänkt för högläsning och varje kapitel väcker tankar och frågor att diskutera ihop, vuxna och barn. Varför förstår inte fröken, vad är rättvist, hur löser man konflikterna eller vilka regler är egentligen viktiga att följa? Molly och Sixten har båda två särskilda behov och utmaningar som många barn kan känna igen sig eller sina klasskamrater i. Inga diagnoser nämns men autism, hög begåvning, 2E (twice exceptional) och högkänslighet finns med i boken.

Helena Berggren skrev boken till sin dotter för att försöka få henne att se en situation utifrån, likaväl som författaren ville få de andra i familjen att uppleva flickans känsla inifrån.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Molly & Sixten börjar skolan
  2. +
  3. Molly & Sixtens jullov

De som köpt den här boken har ofta också köpt Molly & Sixtens jullov av Helena Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 346 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Berggren