Simris : en annan by på Österlen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2022-04-22
Upplaga
2
Förlag
Millevitt
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
683 g
SAB
Lz
ISBN
9789152726303
Simris : en annan by på Österlen (häftad)

Simris : en annan by på Österlen

Häftad Svenska, 2022-04-22
337
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Var gick vägen förr? Vem var det som bestämde? Hur var det att vara simrisbo? Och vad gjorde man?
"Simris - en annan by på Österlen" samlar här några minnen från en by. Den utger sig inte för att säga allt och kanske inte ens sanningen eftersom sanning beror på vem som minns, vem som skriver ner minnena och när. Den är ett blygsamt försök att beskriva en liten by en bit från havet vid en landsväg på Österlen, en by som likt andra byar sett människor komma och gå, som försöker anpassa sig till nya tider och nya vanor och som fortsätter leva trots att servicen försvunnit och många av husen är bebodda främst under sommarhalvåret.
"Simris - en annan by på Österlen" bygger på hundratalet intervjuer och på mängder av dokument ur offentliga arkiv, men författaren har också fått tillgång till privata minnen som brev och dagböcker. Den handlar i huvudsak om 1900-talets lilla by som får finna sig i att av utomstående förväxlas med Simrishamn, men här beskrivs också hur Simris i en stolt forntid kan ha sett ut och hur dess invånare ser på framtiden för sin by.
Framför allt är "Simris - en annan by på Österlen" kanske en bok om människorna - om dem som nu kallar Simris sitt hem och dem som bodde och verkade här längre tillbaka. Om dem som kallas simrisbor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Simris : en annan by på Österlen
 2. +
 3. Om vintern i Simris : en annan by på Österlen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om vintern i Simris : en annan by på Österlen av Ingrid Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 446 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingrid Svensson

 • Ett magiskt rum : salonger i 1920-talets Paris

  Ingrid Svensson

  När modernismens historia skrivs hamnar kvinnorna ofta i bakgrunden. I Ett magiskt rum. Salonger i 1920-talets Paris är det dock just de inflytelserika kvinnorna som porträtteras: centralgestalterna Sylvia Beach, Adrienne Monnier, Natalie Clifford...

 • Kungliga biblioteket i ord och bild

  Ingrid Svensson

  Kungliga biblioteket i ord och bild är historien om det kungliga biblioteket som blev Sveriges nationalbibliotek. Boken tar avstamp i 1500-talet. Då kunde man inte tala om Kungliga biblioteket men väl om ett kungligt bibliotek. Vi följer KB:s uppd...