vem bor i Uddebo? : dikter om invånare i en by (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2022-06-11
Upplaga
1
Förlag
Dikta dig
Medarbetare
Ericsson, Marcus (form) / Hellman, Henrik (foto)
Dimensioner
220 x 140 x 13 mm
Vikt
375 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789152734469
vem bor i Uddebo? : dikter om invånare i en by (häftad)

vem bor i Uddebo? : dikter om invånare i en by

Häftad Svenska, 2022-06-11

Slutsåld

Många har sen i höstas hört talas om Jimmy Alm och att han är kommunpoet i Tranemo. Inte lika många känner till bakgrunden till projektet Kommunpoesi. Det första fröet till hur han jobbar idag såddes på en liten festival i skogen utanför Örsås, 2015, då han erbjöd Poetisk terapi i sin tältkåta.

Det tog några år, en utbildning i Litterär Gestaltning på Författarskolan i Lund och en refuserad diktsamling. Men 2018 förstod han äntligen vad han skulle ha sitt skrivande till - att möta en annan människa, ta in dennes berättelse och spegla den i en dikt. Arbetsmetoden fick namnet Dikta dig.

Efter att ha diktat människor i Malmö under några månader så bestämde sig Jimmy för att hoppa av Författarskolans magisterkurs och flytta tillbaka till Uddebo. Uddebo är en liten by som de senaste åren har väckt nyfikenhet hos både riksmedia och forskare. Tidigare var den förknippad med övergivna hus och hade dåligt rykte. Idag är det bostadsbrist i byn som sticker ut när det kommer till gemenskap, kultur och innovation. Samtidigt går det inte riktigt att sätta fingret på vad Uddebo är för en plats.

Kombinationen av att ha hittat Dikta dig och återvänt till en by som är svår att beskriva väckte en nyfikenhet: vad kan man berätta om en plats genom att skriva dikter om dess invånare?

Dikta digs första projekt blev således att under ett år låta invånare i Uddebo träffa Jimmy för att berätta om sig själva och dela sina tankar om livet. Utifrån varje möte skrev han en dikt. I vem bor i Uddebo? får du möta 59 av byns invånare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »