Kebnekaise : fjällen rätt och slätt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
70
Utgivningsdatum
2023-05-01
Förlag
Word Wide Media
Medarbetare
Salde, Caroline (foto)
Dimensioner
210 x 148 x 4 mm
Vikt
141 g
SAB
Ncciz Kebnekaise
ISBN
9789152737835

Kebnekaise : fjällen rätt och slätt

Häftad,  Svenska, 2023-05-01
299
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken innehåller många saker jag önskar jag visste innan min första resa till Kebnekaise. Det är därför jag skriver den: till dig som också vill nå toppen på Sveriges högsta berg: Kebnekaise, nå sydtoppen i alla fall. Den är näst högst. Nordtoppen är högst och dit får inte alla klättra.

Jag bor i sydvästra Skåne. Här är det riktigt platt. Det finns åkrar, fält, slätter, ängar och små skogar, men de är alla väldigt platta.

En junidag sommaren 2022 såg ett inlägg på sociala medier om att det fanns tre platser kvar på en gruppresa för bara tjejer till Kebnekaise. Jag kände direkt att det här bara måste jag göra! Känslan att jag skulle dit var så stark. Snabbt skickade jag iväg en förfrågan. En förfrågan. Svaret kom snabbt: "Grattis! Du fick en av platserna på sommarens tur till Kebnekaise!". Det var ju det jag egentligen ville, men hade hoppats på lite mer betänketid, men nu var det definitivt.

Varje morgon de två kommande veckorna var Kebnekaise det första jag tänkte på när jag vaknade. Den mesiga delen i mig försökte förhandla bort utmaningen "skit i anmälningsavgiften, det gör inget, du hör hemma på solsemester". Men den mer tuffa delen i mig kände en slags ljuvlig skräck: "do it!" Tuffingen vann. Här följer nu mina erfarenheter och tankar som jag gärna delar med mig till dig som vill åka till fjällen men behöver någon att ställa frågor till , frågor du inte visste att du hade. Jag hade ju ingen aning om mycket jag inte visste! Hade jag läst den här boken innan jag åkte, hade jag varit bättre förberedd...
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kebnekaise : fjällen rätt och slätt
  2. +
  3. En förvandlad stad : Stockholm förr och nu

De som köpt den här boken har ofta också köpt En förvandlad stad : Stockholm förr och nu av Karl Kadhammar (inbunden).

Köp båda 2 för 554 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »