Balladen om Biggan och Lasse (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2022-11-08
Upplaga
1
Förlag
Blåeld Musikteater
Originaltitel
Balladen om Biggan och Lasse
Medarbetare
Lindström, Rune (form)
Dimensioner
300 x 220 x 35 mm
Vikt
1879 g
SAB
Ikz Dahlberg, Biggan,Ijz Dahlberg, Lasse
ISBN
9789152743485

Balladen om Biggan och Lasse

av Bo Borg
Inbunden,  Svenska, 2022-11-08
467
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Biggan och Lasse började på varsitt håll och fick mycket bra gjort var för sig i olika kulturella projekt. Men år 1981 möttes de för första gången i ett arbetssammanhang där Biggan var producent och Lasse kompositör till arbetarspelet "Johanna från Kallhäll". Det blev en stor succé och det blev också ett möte det slog gnistor om. Den gemensamma gnistan har tänt och tänder många minnesvärda kulturprojekt. Biggan och Lasse Dahlberg har sedan dess jobbat ihop med massor av olika kulturaktiviteter i snart fem decennier. De ligger tillsammans bakom barnföreställningen Alban popmuffa för små hundar, musikalerna Romeo och Julia och Canterbury Tales med hundratals medverkande, för att bara nämna några imponerande exempel. Dessutom har de gjort många skivor och musikföreställningar. Och de har med stora insatser sett till att det finns ett kulturhus i Västerplana. Deras eget!

De har varit och är ett par både professionellt och privat. Deras arbete har kommit fram i kärlek därför har boken fått det litet romantiska namnet Balladen om Biggan och Lasse.

I den här boken kan ni följa bredden, djupet och mångfalden i deras arbete där kvalitet alltid står i centrum. Här finns nu en efterlängtad samlad dokumentation av deras betydelsefulla arbete och dess betydelse för en livaktig kulturbygd. Boken blir en viktig byggsten till vår kulturhistoria. Tänk vilken vital betydelse två eldsjälars visioner och arbete kan ha!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Balladen om Biggan och Lasse
 2. +
 3. Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda av Matthew Perry (pocket).

Köp båda 2 för 546 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Borg

 • Lyra kommer igen!

  Bo Borg

  Bok om Linköpingsprofilen Sven Lyra. Text- och bildbidrag från exempelvis Stina Opitz, Ulf Lundkvist, Göran Billeson, Peter Menzel, Jan Davidsson, Åsa Christoffersson, B-O Falck, Sievert Sjöberg.

 • Brita Rothlin-Zachrisson Lyrisk impressionism

  Bo Borg

  Brita Rothlin-Zachrisson föddes i Göteborg 1915 men flyttade efter andra världskriget till Linköping tillsammans med sin man, konstnären P O Zachrisson. Hon anses idag vara en av Östergötlands mest betydande kvinnliga konstnärer. Med sina ljusa, l...