I pengarnas mellanrum : tiden, erfarenheterna, perspektiven (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2023-09-05
Upplaga
1
Förlag
Lisbeth Sandvall
Medarbetare
Sandvall, Lisbeth (form) / Sandvall, Lisbeth (foto)
Dimensioner
230 x 170 x 12 mm
Vikt
420 g
SAB
Inz Sandvall, Lisbeth
ISBN
9789152769454

I pengarnas mellanrum : tiden, erfarenheterna, perspektiven

Häftad,  Svenska, 2023-09-05
198
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I pengarnas mellanrum - tiden, erfarenheterna, perspektiven - är en fotobok som speglar ett aktuellt samhällsproblem. Lisbeth Sandvall, konstnär och forskare, har intervjuat olika personer om deras vägar in i och ut ur ekonomiska svårigheter. Med hjälp av sina foton i ett konceptfotografiskt arbetssätt lyfter hon fram känslor och erfarenheter av skuldproblem och skuldsanering - många gånger det som inte berättas eller samtalas om. Det finns olika orsaker bakom ekonomiska svårigheter. Men en pandemi och ett förändrat omvärldsläge har gjort det uppenbart att omfattande skuldproblem också kan utvecklas utanför den enskildes påverkan.
Fotoboken bygger på Lisbeth Sandvalls doktorsavhandling "Överskuldsättningens ansikten- vägar in i och ut ur ekonomiska svårigheter" (2011). Boken är till största delen fotografier men innehåller också mindre textavsnitt för att ge betraktaren bättre möjlighet kunna tolka bilderna och innehållet.
Fotoboken har tre teman - tiden, erfarenheterna, perspektiven. Tidstemat relaterar till hur personliga ekonomiska förutsättningar kan påverkas bland annat av uppväxt, samhällsutveckling och tidsanda. Erfarenhetstemat tar utgångspunkt i forskningsintervjuer med personer i olika faser av en skuldsaneringsprocess; den första att ha hamnat i omfattande skuldproblem och ansökt om skuldsanering, den andra att beviljats och leva med en femårig skuldsanering och den tredje fasen att genomgått skuldsaneringen och blivit skuldfri. Perspektivtemat vill lyfta blicken från individuella erfarenheter för att se skuldproblem ur ett strukturellt och samhälleligt perspektiv. Pandemi, inflation, konjunkturer är exempel på faktorer som kan påverka den enskildes situation. Skulder utvecklas i pengarnas mellanrum, upplevs på olika sätt och får olika konsekvenser och tar sig uttryck i olika strategier och förhållningssätt för att hantera situationen.
Lisbeth Sandvall har forskat vid Linnéuniversitetet, Växjö men arbetar idag enbart som konstnär. Hon har ett intresse för samhällsfrågor och vill med fotokonst nå utanför universitetsvärlden och nå en bredare publik med ett aktuellt samhällsproblem. I hennes oljemåleri framträder tre teman; halvabstrakta landskap och personer eller helt abstrakta bilder. Hon har deltagit i många utställningar både i Sverige och utomlands. Hon är bland annat medlem i Konstnärernas riksorganisation och Centrum för fotografi. www.lisbethsandvall.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I pengarnas mellanrum : tiden, erfarenheterna, perspektiven
  2. +
  3. Hällristningarnas värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hällristningarnas värld av Johan Ling (inbunden).

Köp båda 2 för 437 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »