Pojkdrömmen som blev vetenskap : om världens första hundpsykolog Anders Hallgren (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2023-09-28
Upplaga
1
Förlag
LIBERATA Bokförlag
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
422 g
SAB
Lz Hallgren, Anders
ISBN
9789152769874
Pojkdrömmen som blev vetenskap : om världens första hundpsykolog Anders Hallgren (kartonnage)

Pojkdrömmen som blev vetenskap : om världens första hundpsykolog Anders Hallgren

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2023-09-28
176
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Pojkdrömmen som blev vetenskap : om världens första hundpsykolog Anders Hallgren Kan levereras innan julafton
"Det är svårt att ta in Anders Hallgrens storhet. Men om man tänker Ingmar Bergman inom film, Björn Borg inom tennis och Ingemar Stenmark inom alpint, kan Anders internationella betydelse inom hundvärlden börja skönas. Jag hoppas den här boken kan få fler att upptäcka denne unike svenska humanist." Håkan Lahger

Ett mycket personligt och självutlämnande porträtt om en man som redan som ung visste att han ville viga sitt liv åt att hjälpa hundar - och i förlängningen hundägare - till ett bättre och lyckligare liv. Anders resa tvingade honom att övervinna kontakträdsla och social blyghet för att lyckas.

Håkan Lahgers biografi om Sveriges internationellt sett mest kända hundpsykolog, Anders Hallgren, bygger på en mängd öppenhjärtliga samtal och intervjuer - inte bara med Anders - utan många av dem han har arbetat med under åren. Även experter inom hundvärlden som på ett eller annat sätt har samarbetat med honom, har velat få tala om det.

Som världens första hundpsykolog stötte Anders i början på hårt motstånd med sina då kontroversiella och banbrytande idéer om att hundträning borde bygga på kommunikation och förståelse mellan människa och hund istället för tradionella metoder med dominans, bestraffning och disciplin. Med psykologiexamen i ryggen och med stöd av etologisk forskning, vann han med tiden allt större mark för de mjuka metoder som idag används världen över. Idag kan Anders Hallgen se tillbaka på 50 år som hundpsykolog.

Det är svårt att ta in Anders Hallgrens storhet. Men om man tänker Ingmar Bergman inom film, Björn Borg inom tennis och Ingemar Stenmark inom alpint, kan Anders internationella betydelse inom hundvärlden börja skönas. Jag hoppas den här boken kan få fler att upptäcka denne unike svenska humanist." Håkan Lahger

Håkan Lahger är journalist och författare. Han har arbetat som redaktör och journalist på TV åt Fredrik Skavlan och Stina Dabrowski med flera och skrivit böcker om bland andra Thorsten Flinck, Ulf Lundell, Bob Dylan och Anita Haglöf i "Jag var Ingmar Bergmans hushållerska" och "Helikopterpiloten - Berättelsen om ett rån". Han har även skrivit om den svenska skivbranschen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pojkdrömmen som blev vetenskap : om världens första hundpsykolog Anders Hallgren
 2. +
 3. Hunden : människans spegel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hunden : människans spegel av Erik Wilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 392 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Pojkdrömmen som blev vetenskap : om världens första hundpsykolog Anders Hallgren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Entusiasmerande
  Christina Widner, 18 oktober 2023

  Boken är skrivet med ett lätt språk där man nästan hör hur författaren talar till en när man läser. Boken handlar om författarens livsresa. Med det sagt gav boken mig hopp och lite ljus tunneln. Alla är vi olika, det handlar om att hitta sin egen styrka och vilja och vad meningen med detta jordelivet är för just dig. Via djurs kommunikation kan vi lära oss mycket om vilka vi själva är och vill bli ihågkommen som.

 2. Mycket fin biografi!
  Susanne Wigforss, 10 oktober 2023

  Rekommenderar boken till alla som äger eller har ägt en hund. Här får man verkligen lära känna Anders och vägen fram till idag med allt han gör för hundar och hundägare. En rörande skildring.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Håkan Lahger