Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2023-08-01
Upplaga
1
Förlag
Marie Sälmark Media
Dimensioner
118 x 111 x 15 mm
Vikt
230 g
ISBN
9789152771129

Kan en ensam trana dansa?

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2023-08-01
128
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Han var arg och förtvivlad om vart annat, sparkade in dörrar och krossade porslin ena dagen - grät i hennes famn dagen efter. Sen drog han sig undan, stannade inne på sitt rum med låst dörr, gick inte till skolan och träffade inga vänner.
De pratar via sms. Hon har tusen frågor: Vad har hänt, vad kan jag göra, snälla berätta för mig. Han svarar: inget inget inget att berätta.
Hon bankar på dörren och gråter. Du måste släppa in mig. Jag vill se dig.
Han sms:ar: mamma du vet ju det är tungt just nu jag tar mina mediciner det ordnar sig."
Du vänder blad och undrar vem du möter på nästa sida. Är det statarjäntan som åkte till Amerika och blev kär i en kvinna, en förlamad ung man som drömmer om att han är en albatross, kvinnan som hjälpte sin sjuka syster att dö. Eller en förtvivlad mamma och en svårt deprimerad ung man.
Novellsamlingen "Kan en ensam trana dansa?" är Marie Sälmarks skönlitterära debut. 2015 gav Notis förlag ut hennes reportagebok "Lukten av min egen rädsla", om en flykting från militärdiktaturens Argentina.

Roger Kellerman, Publisher på Meetings International, läste och recenserade:
"Novell efter novell är lika bra och några är ännu bättre. Det känns märkligt nog som en slags roman så sammanhållna är novellerna. Visst det är olika människor, olika förutsättningar i livet, men här finns ett språk som träffar djupt inne i min själ."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kan en ensam trana dansa?
 2. +
 3. Klen tröst & fyra andra berättelser om pengar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klen tröst & fyra andra berättelser om pengar av Ia Genberg (pocket).

Köp båda 2 för 207 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kan en ensam trana dansa?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sälmarks andra bok
  Hjortronhyllan, 13 januari 2024

  Kan en ensam trana dansa? Nej, den här tranan hade både behövt en del tempuskorrigering och en redaktörs hjälpande hand.

  Sälmarks andra bok är en samling av 21(!) noveller fördelade på 219 sidor i bra papperskvalitet. Novellerna kretsar mycket kring döden på olika sätt, som tas, fås eller väntas på. Hur det är att åldras, samt ganska charmiga skärvor av det vi idag i folkmun kallar "gamla Sverige". Det finns en viss fingertoppskänsla för äkthet som jag uppskattar i texten, men med un... Läs hela recensionen

 2. En helt fantastisk bok om livet!
  Elle , 20 december 2023

  Marie Sälmark har skrivit en samling noveller, där djupt berörande människoöden lyfts fram som lika gärna kunde ha varit du själv eller någon du känner. Historierna lyfter från sidorna och spelas upp framför dig och karaktärerna kryper in under skinnet och blir kvar där som dina vänner. Du vill både sluka alla novellerna på en gång, för att sedan läsa dem en gång till långsammare, för att sedan spara dem för att njuta av en speciell stund för dig själv. Räkna med att bli rörd och berörd när o... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Marie Sälmark

 • Lukten av min egen rädsla

  Marie Sälmark, Blanca Firpo

  Det är en nästan outhärdlig bok om ondska, tortyr och flykt. Det är en sann historia om ofattbart mänskligt lidande, om en kvinna som överlevde och hennes kamp för rättvisa. ESMA var det största av de många dödslägren i Argentina under militärdikt...

 • The Smell of My Own Fear

  Marie Sälmark, Blanca Firpo

  This is not a regular crime story, although it is about murder, torture and rape. This is a true story about inconceivably human suffering, about a woman who survived and her fight for justice. This is also a book about evil. ESMA was the largest ...