Människan och Livsmysteriet : Introduktion till en Kosmisk Livssyn (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
123
Utgivningsdatum
1985-01-01
Förlag
Nordisk Impuls
Dimensioner
215 x 140 x 11 mm
Vikt
270 g
SAB
Cnd
ISBN
9789152804421
Människan och Livsmysteriet : Introduktion till en Kosmisk Livssyn (inbunden)

Människan och Livsmysteriet : Introduktion till en Kosmisk Livssyn

Inbunden Svenska, 1985-01-01
139
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Enligt den materialistiska livssynen är livet bara ett slumpartat fysiskt fenomen och evolutionen resultatet av tillfälligheter i samspel med blinda naturlagar. Denna bok presenterar en Ny Verklighetsförståelse, där livet är evigt, universum är multidimensionellt levande och oändligt, och evolutionen styrs av ett alltomfattande medvetande - introduktion till ett Nytt Paradigm; den Kosmiska Världsbilden.

Boken ingår i "New Cosmic Paradigm" - förmedlande en Ny Verklighetsförståelse utifrån den intuitiva kunskapen i Martinus Kosmologi, med fokus på människans och vetenskapens stora frågeställningar om Livet, Medvetandet och Verkligheten. Människan och Livsmysteriet ger en relativt kort och överskådlig introduktion till den Kosmiska Världsbilden med fokus på själva "livsmysteriet". D.v.s. vad "liv" egentligen är - något människan funderat över i alla tider och som naturvetenskapen ännu inte lyckats förklara. Här presenteras svaret i form av "livsmysteriets lösning" där livet förklaras som en evig treenig funktionsprincip som säkrar existensen av både en objektiv och en subjektiv form av verklighet, där den objektiva kommer till uttryck som både en fysisk och en parafysisk kropp, medan den subjektiva verkligheten visar sig som det vi kallar livsupplevelse och medvetande. Vi möter en större verklighet, det oändliga, levande och multidimensionella Kosmos där allt liv ingår som odödliga "livsenheter". Här beskrivs exempelvis jordklotet som ett levande väsen och vi får många fascinerande beskrivningar ur evolutionsperspektiv, bl.a. ang. relationen mellan jordklotets tid och människans tid. Boken illustrerar en spännande resa genom evigheten där varje enskilt liv med tillhörande öde är meningsfullt ...

Per Bruus-Jensen/PBJ, (1932-) fick intensivundervisning under ett drygt decennium (1957-68) av den danske intuitionsfilosofen Martinus (1890-1981), samt uppdraget att systematisera och precisera den kunskap Martinus förmedlade. PBJ har därefter ägnat sitt liv åt detta och att utifrån en bred tvärvetenskaplig orientering bygga broar mellan Martinus Kosmologi och Naturvetenskapen, representerande "the meeting between Science and Spirituality". PBJ presenterar utifrån den intuitiva kunskapen i Martinus Kosmologi en helt ny verklighetsförståelse ledande till ett kosmiskt paradigmskifte - ett skifte från en matrealistisk verklighetsuppfattning där slumpen styr, till en verklighetsförståelse där världsalltet är levande och oändligt, och där livet och evolutionen styrs av ett alltomfattande medvetande. Världsalltet påvisas som evigt och oändligt, samt att djupast sett ha immateriell status, helt i harmoni med den kunskap man nu närmar sig inom naturvetenskapen, inte minst via partikelfysiken och astrofysiken. Livet och fenomenet upplevelse och medvetande avslöjas som eviga realiteter, varför odödlighet och reinkarnation får naturliga förklaringar som underbyggs systematiskt och logiskt. Det vi benämner "döden" innebär bara att livet fortsätter en tid i en annan dimension. Den kosmiska världsbilden ger framtidshopp. Vi är alla odödliga livsenheter, delar av en oändlig helhet ... Läs mer; se www.newcosmicparadigm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Människan och Livsmysteriet : Introduktion till en Kosmisk Livssyn
  2. +
  3. Kring min missions födelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kring min missions födelse av Martinus (inbunden).

Köp båda 2 för 247 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Bruus-Jensen