Laga mat i lergryta (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Laga mat
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2004-09-01
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Svensson, Ulf (foto)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
248 x 197 x 12 mm
Vikt
480 g
SAB
Qcaat
ISBN
9789153423911
Laga mat i lergryta (inbunden)

Laga mat i lergryta

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2004-09-01

Slutsåld

I lergytan lagar du mat enkelt. Allt läggs ner i grytan, den ställs in i kall ugn och någon timme senare kan du ställa grytan, och hela middagen, på bordet. Det blir gott, med endast lite fett, och kräver ingen passning. Lergrytan passar perfekt för att laga smakrika allt-i-ett-grytor och saftiga viltstekar. Lergrytan har återupptäckts de senaste åren. Den största fördelen med att laga mat i lergryta är att det inte behövs något eller mycket litet extra fett vid tillagningen. Vill man ha stekyta kan man ta av locket de sista 15 minuterna av tillagningstiden.

Mat i lergryta är de stora portionernas matlagning. Det blir rejält med mat på en gång det är bra för fester och kalas, men också bra för att ha mat på lut i frysen.

Recepten i den här boken är härligt smakrika och väl utprovade för lergryta. Här finns mat med smak från asiatisk, sydamerikansk, afrikansk och europeisk mattradition. Boken innehåller cirka 100 recept på kött, fågel, fisk, grönsaker och bröd som man kan laga i lergrytan. Plocka fram grytan ur skåpet och prova något av dem!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Laga mat i lergryta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det är en bok att njuta av, inspireras av alla fina...
  Eva Olofsson, 4 november 2013

  Det är en bok att njuta av, inspireras av alla fina bilder och ta fram den bortglömda lergrytan för att laga goda rätter eller bara läsa och njuta.

 2. En bok som lockar till att laga alla rätter, från pärm...
  Ruth Andersson, 18 juni 2013

  En bok som lockar till att laga alla rätter, från pärm till pärm. Jag har med mycket gott resultat bakat grahamslimpan, nu står kavringen på tur inför midsommarens sill. Bokens fina bilder lockar till härlig matlagning.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ica Provkök

 • Mått för mat

  Ica Provkök

  Boken vänder sig i första hand till professionella matlagare inom restaurang, storhushåll och färdigmatstillverkning, men även till självlärda inom t.ex. buitker, restauranger och catering. Privatpersoner med stort matintresse har mycket att hämta...

Övrig information

Mat i lergryta är de stora portionernas matlagning. Det blir rejält med mat på en gång det är bra för fester och kalas, men också bra för att ha mat på lut i frysen.

Det går också alldeles utmärkt att baka matbröd i lergrytan och även att använda de mindre grytorna i mikrovågsugnen.

Recepten i den här boken är härligt smakrika och väl utprovade för lergryta. Här finns mat med smak från asiatisk, sydamerikansk, afrikansk och europeisk mattradition. Boken innehåller cirka 100 recept på kött, fågel, fisk, grönsaker och bröd som man kan laga i lergrytan. Plocka fram grytan ur skåpet och prova något av dem! Recepten är utprovade på ICA Provkök.