Sy : Den kompletta sömnadshandboken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2005-08-01
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Kjellberg, Anders (foto) / VSM Group (foto)
Illustratör/Fotograf
Gitte Bay Pedersen
Illustrationer
ill., foto
Dimensioner
274 x 200 x 16 mm
Vikt
800 g
SAB
Qccc
ISBN
9789153425670

Sy : Den kompletta sömnadshandboken

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2005-08-01

Slutsåld

Det här är en bibel för alla som älskar att sy. Boken lär ut "branschknepen" som gör att man lär sig att sy enklare och snabbare och ser till att resultaten blir bättre. Det här är den kompletta sömnadshandboken som ger all basinformation om enkel, praktisk och rationell sömnad som gör det enkelt och roligt att sy. Boken tar upp allt från att sy och laga kläder till hur du syr heminredningsdetaljer som kuddar, dukar och lampskärmar. Steg-för-steg-teckningar visar hur man går tillväga boken igenom.

Metoderna i boken har arbetats fram av Lill Nylén designer, konstruktör och sömnadsexpert med mångårig erfarenhet från Sveriges största symaskinsföretag. Genom att under alla år ha haft kontakt med sömnadsintresserade har hon och hennes kollegor samlat på sig frågor som för många kan vara stötestenar. Här finns svaren på dessa frågor plus många andra tips och idéer!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sy : Den kompletta sömnadshandboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. behövs uppdateras...
    kräsen, 19 december 2011

    Jag övervägde att köpa den här boken men valde till slut att låna den på biblioteket istället. Det är jag glad över. Boken har många goda tips och beskrivningar på hur man syr kläder osv men den känns såå 80-talet i sina bilder och illustrationer att jag personligen inte tycker att den är särskilt inspirerande eller rolig att bläddra i. Sy i axelvaddar, byt ut mittpartiet på din träningsjacka till ett annat tyg osv... Om snygga bilder och moderna illustrationer är något som du uppskattar så skulle jag leta vidare..

Visa alla 1 recensioner

Övrig information

Boken Sy är en grundbok i sömnad, indelad i fyra avsnitt:

Sy kläder
Här finns råd om utrustning och material för klädsömnad. Boken förklarar hur man väljer och ändrar mönsterstorlek, hur man lägger till sömsmån på ett mönster och hur man får rutorna på tyget att passa ihop. Den beskriver olika typer av tyger, mellanlägg och sömmar och hur de ska användas.

Plaggdetaljer
Detta avsnitt beskriver hur man går tillväga när man gör olika detaljer på kläder (eller på inredningsdetaljer) som knapphål, linning, passpoal, sprund m.m.

Lappa och laga
Boken visar hur man byter blixtlås, döljer skador, lagar knapphål och knäppningar samt förlänger kläder.

Heminredning
Här får du veta hur du syr dukar, lampskärmar, gardiner, möbelöverdrag, kuddar, dynor och sängkläder. Dessutom finns tips om gardinuppsättningar.

Steg-för-steg-teckningar visar hur man går tillväga.