Vilda växter som mat och medicin (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
2
Förlag
Ica Bokförlag
Illustratör/Fotograf
Martin Holmer
Illustrationer
foto
Dimensioner
285 x 195 x 20 mm
Vikt
900 g
SAB
Ufab,Vdf,Qca
ISBN
9789153426394
Vilda växter som mat och medicin (inbunden)

Vilda växter som mat och medicin

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2006-04-01

Slutsåld

Hur vi använt vilda växter som mat och medicin är en del av vår kulturhistoria. I Norden finns ett stort antal växter som kan användas och i många fall kan en och samma art utnyttjas för flera ändamål, för växtfärgning, redskap och slöjd. Lär känna våra vilda växter, deras användning och näringsinnehåll. Läs om deras betydelse för urbefolkningarna på norra halvklotet och hur man använde dem under förhistorisk tid.

Författaren har gjort ett urval av de mest använda växterna på norra delen av halvklotet, alltså den barrskogsbeklädda tajgan och det subarktiska och arktiska området. Han redovisar näringsinnehåll och andra ämnen, om dessa är tillgängliga och tillförlitligt undersökta, och berättar om intressanta företeelser och övriga användningsområden.

Stefan Källman är biolog och fil dr. Han har skrivit flera böcker för civila och militärer och hållit många kurser i överlevnadsteknik inom och utom landet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Lär känna våra vilda växter, deras användning och näringsinnehåll. Läs om deras betydelse för urbefolkningarna på norra halvklotet och hur man använde dem under förhistorisk tid. Hur vi använt vilda växter som mat och medicin är en del av vår kulturhistoria. I Norden finns ett stort antal växter som kan användas och i många fall kan en och samma art utnyttjas för flera ändamål, för växtfärgning, redskap och slöjd. Författaren har gjort ett urval av de mest använda växterna på norra delen av halvklotet, alltså den barrskogsbeklädda tajgan och det subarktiska och arktiska området. Han redovisar näringsinnehåll och andra ämnen, om dessa är tillgängliga och tillförlitligt undersökta, och berättar om intressanta företeelser och övriga användningsområden.
Stefan Källman är biolog och fil dr. Han har skrivit flera böcker för civila och militärer och hållit många kurser i överlevnadsteknik inom och utom landet. Han deltar i ett forskningsprojekt om sibiriska folkgruppers naturahushållning.
Boken är en revidering av samma titel som kom ut 1997. Innehållet är i stort sett oförändrat, men vi har gjort ett större format så att texten får störrre grad och bilderna blir större. Boken har nytt omslag.