Allt möjligt om bin (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2005-10-01
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Sundin, Anna-Karin (form)
Illustratör/Fotograf
Birgitta Stenberg
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
250 x 180 x 15 mm
Vikt
380 g
SAB
Qdfk
ISBN
9789153426790
Allt möjligt om bin (inbunden)

Allt möjligt om bin

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2005-10-01

Slutsåld

Birgitta Stenberg blev tillsammans med sin man Håkan biodlare av en slump och det har hon aldrig ångrat, förstår man när man läser den här boken. Med entusiasm, inlevelse och kärlek beskriver hon hur det är att ägna sig åt biskötsel. Hon har lärt sig mycket om bin och biodling under årens lopp och delar här frikostigt med sig av sina kunskaper. Boken bygger på noteringar som hon gjort när något viktigt, ovanligt eller intressant hänt i bigården varvat med fascinerande information om bisamhället och binas liv och vedermödor.

Här finns också charmiga små berättelser, t.ex. om en tam talgoxe som satte sig på Håkans pekfinger, tittade på honom och la huvudet på sned när han en gång var arg på Birgitta. För att inte tala om den musikälskande haren som satt still utanför det öppna köksfönstret i en kvart och lyssnade till allegrot ur Brandenburgkonserten nr 3 av Bach som spelades på radion.

Boken avslutas med mjödtillverkning och ett antal recept där bivax och honung ingår, från hudkräm och ansiktsmask till några varmrätter, desserter och drinkar med mera.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Birgitta Stenberg

Övrig information

Birgitta Stenberg blev tillsammans med sin man Håkan biodlare av en slump och det har hon aldrig ångrat, förstår man när man läser den här boken. Med entusiasm, inlevelse och kärlek beskriver hon hur det är att ägna sig åt biskötsel, vid sidan av yrkesfiske och författarskap. Hon har lärt sig mycket om bin och biodling under årens lopp och delar här frikostigt med sig av sina kunskaper. Boken bygger på noteringar som hon gjort när något viktigt, ovanligt eller intressant hänt i bigården varvat med fascinerande information om bisamhället och binas liv och vedermödor.

Här finns också charmiga små berättelser, t.ex. om en tam talgoxe som satte sig på Håkans pekfinger, tittade på honom och la huvudet på sned när han en gång var arg på Birgitta. Det var ett underbart ögonblick och i häpnaden blev vi förstås genast vänner igen. För att inte tala om den musikälskande haren som satt still utanför det öppna köksfönstret i en kvart och lyssnade till allegrot ur Brandenburgkonserten nr 3 av Bach som spelades på radion &

Boken avslutas med mjödtillverkning och ett antal recept där bivax och honung ingår, från hudkräm och ansiktsmask till några varmrätter, desserter och drinkar m.m.
Boken vänder sig till naturälskare och biodlare, eller alla som drömmer om att bli det, kommer att ha stor glädje av den här boken.