Seniorkatter : lyckliga och friska (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Djur hemma
Antal sidor
61
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Översättare
Ulla-Märta Westerstål
Originalspråk
Tyska
Originaltitel
Katzen senioren glücklich & gesund
Medarbetare
Schanz, Ulrike (foto)
Illustrationer
foto
Dimensioner
200 x 165 x 10 mm
Vikt
160 g
SAB
Qdfjb
ISBN
9789153427087
Seniorkatter : lyckliga och friska (häftad)

Seniorkatter : lyckliga och friska

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2006-04-01

Slutsåld

När katter blir äldre ökar behovet av sömn och vila, men nyfikenheten och leklusten finns ändå kvar. Här får man veta vad katten behöver för att må bra på äldre dagar från utrustning och foder till skötsel och sysselsättning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Seniorkatter : lyckliga och friska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Heltäckande

  En bok som på ett mycket grundligt sätt beskriver hur man bäst förstår och tar hand om sin äldre katt. Den är skriven med glimten i ögat och fungerar bra som både stråckläsning samt även som en mindre uppslagsbok

 2. Bra kattbok
  Linn (Gotland), 20 juni 2014

  Här är en bok med allt du behöver tänka på när din katt börjar bli lite äldre och behöver lite extra omtanke.

 3. Våra katter lever allt längre liv. Den här boken tar...
  Simon, 4 december 2013

  Våra katter lever allt längre liv. Den här boken tar upp sådant som kan vara bra att tänka på när katten börjar bli gammal.

Visa alla 3 recensioner

Övrig information

När katter blir äldre ökar behovet av sömn och vila, men nyfikenheten och leklusten finns ändå kvar. Här får man veta vad katten behöver för att må bra på äldre dagar ¿ från utrustning och foder till skötsel och sysselsättning. Boken är indelad i fyra avsnitt:
När katten blir äldre: beskriver kattens utvecklingsstadier, hur man räknar ut kattens ålder och hur man kan ta reda på om katten är i god form.
Vardagsliv: Visar hur man kan förenkla livet för sin äldre katt genom att anpassa inomhus- och till viss del även utomhusmiljön. Avsnittet tar även upp några saker som man bör tänka på om man bestämt sig för att skaffa en äldre katt. Vidare får man också råd om hur kattens päls, tänder och klor ska skötas.
Frisk och pigg: Ger kattägaren viktig information om kattens foder, vad man ska göra om katten blir sjuk och även hur man kan förebygga att katten blir sjuk.
Aktivera din katt: Handlar om hur man kan motionera sin katt och hur man kan sysselsätta den genom lek, välgörande massage och kelstunder.
I slutet av varje avsnitt svarar författaren på vanliga frågor. I slutet av boken presenteras 10 tips om hur du ska få katten att trivas riktigt bra på ålderns höst.