Resa till Nordtyskland (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2008-05-01
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Wagner, Gunilla (red.) / Svensson, Bertil (foto)
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
600 g
SAB
Nfa.08
ISBN
9789153427230

Resa till Nordtyskland

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2008-05-01

Slutsåld

Nordtyskland är ett av svenskarnas populäraste resmål. Det ligger bara några timmars bilfärd från Sydsverige och erbjuder det mesta en semestrande familj kan önska sig. Här finns charmiga korsvirkesstäder, ibland med minnen från svensktiden. Stora delar av t.ex. Pommern var svenska besittningar från trettioåriga kriget fram till början av 1800-talet. Här finns också djurparker, upplevelseparker och långa sandstränder som inbjuder till bad. Om vädret blir sämre kan man njuta av inomhusbad med mjukt formade bassänger, enorma rutschbanor och värmande bastulandskap.Den shopping- eller teaterintresserade får sitt lystmäte i någon av de större städerna, som t.ex. Hamburg, Bremen eller Berlin. Den senare börjar alltmer kallas Europas New York. I slutet av november och början av december är det julmarknaderna som dominerar inte bara i Lübeck. Alla nordtyska städer med självaktning har en imponerande julhandel.Söker man lugn och ro kan man bege sig till öarna i norr: Usedom och Rügen. Här upplever man den gamla, genuina pensionatsmiljön. Eller varför inte besöka Lüneburgerheide med ljunghedar och charmiga gasthaus. Mer kuperad terräng har området Harz, där man också kan åka skidor. Centralort i Harz är skifferstaden Goslar, med vackra byggnader och konstfärdiga tak.

Bertil Svensson har arbetat som tv-producent och programledare i flera decennier. Han bor i Skåne och reser ofta i Nordtyskland. Han har tidigare givit ut Resa i Danmark och Resa till Madeira på Ica Bokförlag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Resa till Nordtyskland. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Hade hoppats på att en bok om Nordtyskland skulle ta...
    BiLo, 30 maj 2013

    Hade hoppats på att en bok om Nordtyskland skulle ta upp mer än vad den gjorde. Lite ytlig. Vill man ha från by till by är det inte rätt bok.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Resa till Nordtyskland