Hundmassage & stretching : låt tassarna vila (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2007-05-01
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Brosten, Carin (red.) / Paladino, Anna (form) / Lundberg, Sten (foto) / Moll, Lotta (foto)
Illustratör/Fotograf
Ewa Bergfast
Dimensioner
247 x 200 x 12 mm
Vikt
520 g
SAB
Qdafja
ISBN
9789153427896
Hundmassage & stretching : låt tassarna vila (inbunden)

Hundmassage & stretching : låt tassarna vila

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2007-05-01

Slutsåld

- ny praktisk handbok för aktiva hundägare

Denna praktiska handbok vänder sig till de hundägare som vill ha en ökad kunskap och förståelse av massage och stretching på sin hund. För bättre resultat är det förstås viktigt att även ha en grundläggande kunskap och kännedom om hundens anatomi och fysiologi. Boken koncentrerar sig på massage och stretching och presenterar handgreppen i många tydliga steg-för-steg bilder.

Intresset för hundsport har ökat och resulterat i en mängd olika tävlingsgrenar som ställer allt högre krav på både hunden och föraren. Träningen faller därför ofta inom ramen "elitinriktad", vilket givetvis ställer ett ökat krav på hundens fysik och återhämtning. Med hjälp av massage och stretching kan du som hundförare minska skaderisken samt ge hunden bättre förutsättningar till att prestera optimalt. Hunden får en snabbare och mer effektiv återhämtning, den bibehåller sin elasticitet i muskulaturen och får därigenom en längre och aktivare tränings- och tävlingsperiod.

Boken Hundmassage & stretching ska ses som en praktisk handbok, som ger ökad kunskap och förståelse av massage och stretching på hund. Den innehåller grundläggande information om hundens anatomi och fysiologi, vilket är viktigt att känna till för att få ett bra resultat. I boken finns också information om arbetsställningar, allmänna massageråd samt en beskrivning på olika grepp och förslag på behandlingsschema, som gör att man lättare kommer igång.

Bokens författare, Marie Söderström Lundberg och Anna Holmgren, har genom egna arbeten och karriärer, kommit i kontakt med massage och stretching. Båda är engagerade i utvecklingen inom rehabilitering av hundar och ingår i den medicinska rehabgruppen i Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hundmassage & stretching : låt tassarna vila. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok men det krävs nog att man har lite...
    My, 7 augusti 2013

    Bra bok men det krävs nog att man har lite förkunskaper för att kunna utföra denna massage på sin hund

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Hundmassage & stretching : låt tassarna vila