Unghästar : från fölstadiet upp till fem år, hantering, inridning och träningsfysiologi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Weigl, Birgitta (red.) / Gyllensten, Lotta (foto)
Dimensioner
248 x 200 x 15 mm
Vikt
680 g
SAB
Qdgd
ISBN
9789153428497
Unghästar : från fölstadiet upp till fem år, hantering, inridning och träningsfysiologi (inbunden)

Unghästar : från fölstadiet upp till fem år, hantering, inridning och träningsfysiologi

Inbunden, Svenska, 2007-08-01

Slutsåld

Här får du råd om den spännande och händelserika vägen från föl till en sund och positiv färdig häst! När första upplagan utkom år 1999 var det första gången som information fanns samlad om kroppslig utveckling, sjukdomar, rätt hantering, inridning och konditionsträning av unghästar. Boken fick stor uppmärksamhet och har etablerat sig som en av de bästa böckerna om unghästar. Den används som lärobok på hippologutbildningen och vid naturbruksgymnasier och är en av få böcker som tar upp tiden 0 - 1 1/2 år. Men det konditionsuppbyggnadsprogram som finns kan tillämpas även på vuxna hästar.

Unghästar har tryckts i flera upplagor och i denna utgåva har författarna uppdaterat och omarbetat texten efter nya rön, bl a med senaste internationella forskning och läsarnas önskemål. Dessutom är samtliga bilder i boken nytagna.

Charlie Lindberg är en erfaren hästveterinär och uppfödare som vet hur hästar utvecklas och hur tidig träning påverkar unghästens kropp. Ingrid Andersson är fackpressjournalist och skriver omfattande artikelserier och böcker om hästpsykologi, konditionsträning mm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Unghästar : från fölstadiet upp till fem ...