På kinesiskt vis (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2008-10-08
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Frank, Alexandra (form) / Booz Morejohn, Ingrid (foto)
Dimensioner
250 x 200 x 15 mm
Vikt
660 g
SAB
Noea
ISBN
9789153429401
På kinesiskt vis (inbunden)

På kinesiskt vis

Inbunden Svenska, 2008-10-08

Slutsåld

Som Kinabesökare möter man en kulturvärld man förundras över och ofta inte förstår. På ett lättsamt och lekfull sätt förklaras här exotiska företeelser, märkliga seder och obegripliga beteenden. När man kommer i kontakt med den kinesiska världen innebär det en mängd annorlunda och nya upplevelser men även en kulturvärld man förundras över och ofta inte förstår. Som Kinabesökare fängslas man ofta av exotiska företeelser, men man kan även uppleva landet som en snårskog av svårbegripliga seder och oförklarliga beteenden. Boken försöker ställa till rätta med en del missuppfattningar många har om landet men också på ett lättsamt och lekfull sätt förklara varför det är så. Den belyser vardagsbeteenden, seder och bruk och skildrar de vanligaste folkfesterna och stor helgerna. Här får läsaren hjälp att hitta rätt när det gäller vett och etikett och kulturkrockar. Den ger en inblick i den kinesiska djurkretsen - horoskopet och årsdjuren. I boken ges en liten introduktion till den annorlunda världen som baseras på tänkandet om yin och yang, balans och energi. Den ger också en introduktion till det fantastiskt goda kinesiska köket och den himmelska drycken te. Här får du veta hur man gör vid matbordet och vad bör och inte bör göra som gäst. Du får svar på frågor som - varför äter kineser med pinnar och varför dricker man grönt te i Kina. Boken är en bra hjälp vid affärsbesök, vid rundresor i landet och när man umgås med kineser. Den är rikt illustrerad med fantastiska färgbilder från det kinesiska vardagslivet.
Ingrid Booz Morejohn är fotograf, reseledare i Kina och Kinakännare sedan många år. Hon har gjort över 100 resor i Kina och besökt samtliga av landets provinser. Sedan sommaren 2006 är hon bosatt i Chengdu i Sichuanprovinsen. Hon har tidigare skrivit Resa till Kina, utgiven på ICA bokförlag 2006.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingrid Booz Morejohn

  • Postcards From China

    Ingrid Booz Morejohn

    Postcards from China is a penetrating collection of texts and pictures: spontaneous, of-the-moment images that go straight to the heart of life. Counting down from Day 100 - in the back of a motorcycle rickshaw - Booz Morejohn takes on modern Chen...

Bloggat om På kinesiskt vis