Sockerdetektiven (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2008-09-04
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Strand, Kerstin (red.)
Illustratör/Fotograf
Ann Nyström
Dimensioner
230 x 155 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Vcbb,Vmb
ISBN
9789153430100

Sockerdetektiven

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2008-09-04
108
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bli en sockerdetektiv, du också! Den som har koll på sockret och utesluter matvaror med tillsatt socker går fri från de värsta matfällorna. Praktiskt, eller hur? Den här boken handlar om de olika typer av socker som vi äter mer och mer av i vårt dagliga liv. Ibland äter vi socker medvetet, som när vi lägger sockerbitar i kaffet, och ibland dricker vi socker i form av läsk och saft. Men socker finns till allra största delen i väldigt många matvaror som vi äter utan att reflektera speciellt mycket över sockerinnehållet. Socker och andra raffinerade kolhydrater bidrar till många av nutidens s.k. livsstilssjukdomar. Så länge sockrade produkter efterfrågas av oss konsumenter kommer livsmedelsindustrin fortsätta att tillverka och sälja dem. Genom att bli en medveten konsument går det att på sikt minska sin sockerkonsumtion och bara använda socker som en avsiktlig men sällsynt krydda. Det som kan vara lite komplicerat i sammanhanget är att socker inte alltid heter socker. Men den som lär sig de sockernamn som beskrivs i Sockerdetektiven har kommit en bra bit på väg! Sockerdetektiven går igenom vad man som konsument ska tänka på när det gäller olika matvaror. Sockerdetektiven tipsar också om bra matvaror och varnar för produkter med ett högt innehåll av socker.
Maj Östberg Rundquist är licensierad kostrådgivare och hälsopedagog, och har som måtto att det ska vara enkelt och roligt att leva sunt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sockerdetektiven
  2. +
  3. Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sek... av Ann Fernholm (pocket).

Köp båda 2 för 187 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maj Östberg Rundquist

  • Bli sockersmart!

    Maj Östberg Rundquist

    Det finns en omfattande forskning om socker. En lång rad böcker, artiklar och rapporter talar sitt tydliga språk. Socker finns där man minst anar det. Socker är en tillsats som livsmedelsindustrin gillar att använda. Det är billigt, det gör livsme...