Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2011-09-07
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Wagner, Gunilla (red.) / Frank, Alexandra (form) / Ignell, Bengt Arne (foto)
Dimensioner
116 x 215 x 13 mm
Vikt
740 g
SAB
746.14,Qccb
ISBN
9789153430452
Nya vävar : klassiska mönster i ny form (inbunden)

Nya vävar : klassiska mönster i ny form

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-09-07

Slutsåld

De grundläggande teknikerna i vävning kombineras här med ny, modern formgivning. I tio kapitel presenteras teknikerna: tuskaft och kypert, stramalj och droppdräll, munkabälte och hålkrus, rosengång, daldräll och jämtlandsdräll, våffelväv, färgeffekter, sålldräll och halvdräll samt äkta drällar.

Här finns mönster och beskrivningar till vävar av alla de slag - dukar, tabletter och handdukar, plädar, mattor, kuddar och gardiner. På lustfyllt sätt förklaras de olika vävteknikerna och hur man lätt kan variera samma mönster i helt olika kvaliteter. En rutning i rött och vitt kan bli lika fin i en handduksväv som i en varm pläd. I jämtlandsdräll kan du väva filtar och kuddar i ull men mönstret kan förvandlas och bli en fin modern matta i lin.

Formgivningen i de olika kapitlen är så samstämd och mångfasetterad att de olika vävarna lätt kan kombineras med varandra. Det rika bildmaterialet visar hur vävarna fungerar i samtida och moderna miljöer. Boken utgör en härlig inspiration för den som vill väva själv men kan även användas för kurser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nya vävar : klassiska mönster i ny form. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Underbar bok, fylld av inspiration. Köpte den som gåva...
    Carina Kjörling, 31 oktober 2013

    Underbar bok, fylld av inspiration. Köpte den som gåva till en vän som var utbytesstipendiat i Sverige på mitten av 70-talet och som är intresserad (och kunnig) i vävnad. Hon blev överlycklig:-)

  2. Underbar bok att ha för att få inspiration till nya...
    Gun-Britt Enell, 16 oktober 2013

    Underbar bok att ha för att få inspiration till nya vävar. Passar både nybörjare och avancerade vävare. En bok jag vill rekommendera.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna