Resa till Kina (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2008-05-01
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Booz Morejohn, Ingrid (foto)
Dimensioner
246 x 173 x 20 mm
Vikt
800 g
SAB
Noea
ISBN
9789153431022
Resa till Kina (inbunden)

Resa till Kina

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2008-05-01

Slutsåld

Läs ett provkapitel här (OBS! Tung PDF-fil) >>

Kina är kejsarpalats, tempel, lång historia, god mat, storslagen natur, folkmassor, trafik och cyklar och härlig, nästan oändlig, shopping. Kina är landet för den som vill se och uppleva något utöver det vanliga - ett land som ständigt fängslar, överraskar och fascinerar. Låt dig guidas till alla de kända och intressanta resmålen i Kina. Upplev Beijing, Kinas praktfulla huvudstad med världens största kejsarpalats, Förbjudna staden och den oförglömliga Kinesiska muren. Läs om Himmelens tempel, Sommarpalatset och Minggravarna. Fascineras av Shanghai, som i rekordfart utvecklas till ett modernt underverk, de gamla kulturhuvudstäderna, Xi'an med sina tusentals terrakottasoldater, Luoyang, Kaifeng och Nanjing samt de forna kolonierna Hongkong och Macao. Låt dig inspireras av de vackra trädgårdsstäderna i vattenriket i östra Kina, kända för sina kanaler och teodlingar, för sitt hantverk och sin sidentillverkning. Njut av den romantiska miljön kring Västra sjön i staden Hangzhou, och lite längre söderut i ett sagolikt landskap, Guilin och Yangshuo. Läs om flodfärder och magnifik natur längs den mäktiga Yangtsefloden, om att färdas utmed den gamla Sidenvägen från Xi'an till Kashgar, om Shuriket Sichuan och om Yunnan, landet söder om molnen och bortom bergen. Låt dig fascineras av palatsen och klostren i det förr så otillgängliga Tibet. Du får också tips och kännedom om många av de platser som ligger lite utanför de vanliga turiststråken men fortfarande är inom räckhåll. Boken berättar om kinesisk mat och dryck, om konsthantverk och om allt sådant som kan vara av intresse att köpa med sig hem. Du får en mängd praktiska tips inför resan. Som avslutning innehåller boken en förteckning över alla de platser i Kina som finns på UNESCO:s världsarvslista, en aktuell litteraturförteckning samt ett utförligt register.

Författaren Ingrid Booz Morejohn är fotograf och reseledare. Hon har regelbundet rest runt i Kina sedan 1985 och hon har också bott och arbetat i Hongkong. Här berättar hon nu om allt det som är intressant, spännande och härligt med Kina.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingrid Booz Morejohn

  • Postcards From China

    Ingrid Booz Morejohn

    Postcards from China is a penetrating collection of texts and pictures: spontaneous, of-the-moment images that go straight to the heart of life. Counting down from Day 100 - in the back of a motorcycle rickshaw - Booz Morejohn takes on modern Chen...

Bloggat om Resa till Kina