Följ med till Champagne : din inspiration till resan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2009-05-20
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Jonsson, Evy (red.)
Dimensioner
247 x 200 x 12 mm
Vikt
580 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789153431138

Följ med till Champagne : din inspiration till resan

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2009-05-20

Slutsåld

Champagne härlig dryck och fantastiskt landskap
Champagne är ett välkänt vitt vin, men det är också namnet på det distrikt där vinet tillverkas. Förutom drycken bjuder distriktet Champagne på lokala maträtter, böljande kullar, stora champagnehus, museer, osttillverkning och mycket mer.
När man talar om champagne är det förstås inte konstigt om man i första hand tänker på den mousserande drycken som tillverkas i distriktet Champagne, Frankrikes nordligaste vindistrikt.
Champagne erbjuder emellertid mycket mer än världens mest kända vin! I den här boken delar författaren med sig av recept från det lokala köket, tipsar om favoritrestauranger och berättar om osttillverkningen i Champagne. Han besöker både de internationellt välkända champagnehusen och några av de över 5000 småodlare som främst säljer sin champagne på plats, direkt från källaren. Vi tittar på champagne ur ett kulturellt perspektiv och lär känna de bubbelfria dryckerna från regionen. Givetvis får du också konkreta råd och tips om hur du bäst lägger upp en resa till Champagne.
Inledningskapitlet är en snabbkurs i världens härligaste bubblor och berättar bl.a. hur klimatet i Champagne, i kombination med den speciella kritjord som återfinns i distriktet, ger champagnen dess unika doft-, smak- och lagringsegenskaper.Champagnekompassen ger dig vägledning i frågan om vilken sorts champagne som passar bäst till olika delar av måltiden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Följ med till Champagne : din inspiration...