Majas klimatmat (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2008-09-19
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Gustavsson, Lina Olivia (form) / Larsson, Andreas (foto) / Lindhe, Jenny (foto)
Illustratör/Fotograf
Maria Gustavsson
Dimensioner
256 x 200 x 15 mm
Vikt
734 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789153431350
Majas klimatmat (inbunden)

Majas klimatmat

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2008-09-19

Slutsåld

Genom att följa årstidernas växlingar och välja maten vi äter med omsorg kan vi minska vår klimatbelastning och bidra till en hållbar utveckling.
I Majas klimatmat berättar Maja Söderberg hur vi kan agera på ett ansvarsfullt sätt. Boken är både verktyg och inspirationskälla för alla oss som vill värna miljö och klimat, men inte riktigt vet hur. Det gäller att laga efter säsong, välja lokalproducerade och ekologiska råvaror, använda fisksorter som inte hotas av utfiskning och äta viltkött och lamm istället för fläsk och nöt. Genom små, enkla förändringar i matvanorna är vi alla med och skapar en hållbar framtid.Boken är indelad i årstidskapitel. På våren frestar primörtallrik med kesoröra och spenat- och fetaostfyllda crêpes. Sommarens utbud är oändligt - vad sägs till exempel om röd och läcker dinkelsallad att ta med på picknicken? Under hösten njuter vi av viltbiffar med trattkantarellsås och paj på jordärtskocka. Vintern är rotfrukterna och kålens tid. Då står rotsakswok med sötsur sås och böngryta med chili på menyn.
demokrati.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maja Söderberg

  • Handbok för andelsjordbruk

    Maja Söderberg, Klara Mörk, Angelica Lorentzen, Anders Berlin, Matilda Svahn

    I den här handboken har vi samlat idéer, tankar och erfarenheter från andelsjordbrukare runt om i Sverige kring olika aspekter på att starta och driva andelsjordbruk. Boken berör både grönsaksandelar, honungsandelar, lammandelar och kombinationsan...