Massagesagor : beröring som ökar ditt barns lugn, empati, kreativitet och självkänsla (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
85
Utgivningsdatum
2009-03-31
Upplaga
1
Förlag
Ica Bokförlag
Medarbetare
Léon, Charlotte de (red.) / Bergström, Lina (form)
Illustratör/Fotograf
Johanna Rehn
Dimensioner
288 x 220 x 10 mm
Vikt
520 g
SAB
Vma,615.822083
ISBN
9789153432616

Massagesagor : beröring som ökar ditt barns lugn, empati, kreativitet och självkänsla

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2009-03-31

Slutsåld

Att massera varandra är att säga
"Jag tycker om dig!"

Intresset för barnmassage växer stadigt. Många förskolor och skolor arbetar idag med så kallad kompismassage, då barnen masserar varandra med rörelser som är kopplade till en liten berättelse, en massagesaga. Att massera på detta sätt är enkelt och roligt och beröring i form av massage har många positiva effekter på barns hälsa och utveckling: Den minskar aggressivitet och oro, gör barnen lugna, harmoniska och mer empatiska, ökar kreativiteten och koncentrationsförmågan och utvecklar barnens kroppskännedom och självkänsla.

Denna bok bjuder på tolv massagesagor som utgör en perfekt grund för föräldrar som vill massera sina barn, eller för syskon som tycker om att massera varandra. I sagorna får vi följa Leo och Nora på olika äventyr: de bygger lådbil, flyger luftballong över savannen, vandrar i trollskogen, hjälper tomten och upplever massor av andra roliga och spännande saker. Förutom sagotexterna innehåller boken färgglada illustration för barnen att titta på medan de blir masserade och lättfattliga, pedagogiska beskrivningar av de massagerörelser som hör till varje saga.

Med Massagesagor är det är bäddat för många mysiga och glada stunder i familjen!
Boken lämpar sig även utmärkt för användning i förskola och skola.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Massagesagor : beröring som ökar ditt barns lugn, empati, kreativitet och självkänsla. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Barnen älskar denna bok!
  Jeanette Burman, 25 februari 2015

  Ger mina barn massage med hjälp av sagorna och de älskar den. Min 9-åring frågar fortfarande om jag kan ge henne massage med boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sara Wikander

 • Massagesagor för de minsta

  Sara Wikander

  Boken innehåller korta berättelser med enkla massagerörelser som passar de allra yngsta. Allt fler föräldrar uppskattar den stund av närhet massagen kan ge, och på förskolor och skolor har man länge sett massagens positiva effekter på både hälsa o...

 • Nya massagesagor

  Sara Wikander

  Med boken Massagesagor fick Sara Wikander tusentals föräldrar och barn att upptäcka den glädje och gemenskap som beröring genom massage kan ge. Här kommer uppföljaren Nya massagesagor, laddad med nya grepp och härliga, färgsprakande bilder. Intres...

Bloggat om Massagesagor : beröring som ökar ditt bar...